show

23 Haziran 2014

ÇİLEKLİ MAGNOLİA PUDİNG

Merhabalarrr.
Blog dünyasında fırtına gibi esti bu puding.
Çilek mevsimi tamamen geçmeden bu nefis,hafif tatlıyı deneyin mutlaka.Hem sütlü... hem meyveli....Sunumu ile göz dolduran bu tatlıyı beğeneceğinizden eminim.:)


MALZEMELER
  • 1 lt süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket Vanilya
  • 1 poşet krem şanti
ÜZERİ İÇİN;
  • 2 paket yulaflı bisküvi ( orjinal tarifte Bebe bisküvisi var )
  • 8-9 adet Çilek
  • 1 adet muz ( ben koymadım. İsterseniz bırakabilirsiniz)
Öncelikle sütü,yumurta sarısını,unu ve nişastayı, toz şeker geniş bir tencereye koyup karıştıra karıştıra pişirin. Koyulaşınca bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
Bu arada bisküvileri rondadan geçirin.
Puding soğuyunca toz krem şantisi ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
Ben servis için dondurma kaselerini kullandım.
Dondurma kaselerinin alt kısmına bir tatlı kaşığı kadar bisküvi tozunu koyun kenarlara dik dik kestiğiniz çilekleri yerleştirin.ortaya pudingden bir kaşık,üstüne yine biraz bisküvi tozu ve isterseniz araya dilimlenmiş muz yada çilek koyup bir kaşık daha puding koyun en üste bisküvi tozu ile bitirin.
Süslemek içinse üzerine dilimlenmiş çilek.


Afiyet olsun. :)

20 Haziran 2014

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.


Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.


Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen yaptığın her işte başarılısın.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.




Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.


Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 Haziran 2014

BAL PARMAK TATLISI

Merhaba..
Kış mevsimi yakımızı bıraktı artık. Şiddetli yağışlardan sonra güneş yüzünü iyice göstermeye başladı. Bu kararsız bahar mevsimi yazlık mı kışlık mı giyeceğiz derken Ramazan ayı da geliyor...Size Mübarek ay içinde yapacağınız güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Biraz erken olacak ama; Ramazan ayınız hayırlı olsun. :)
Tarife gelirsek....

MALZEMELER:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) ya da margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı elenmiş un
Üzeri için; İrmik

Şerbeti için :
  • 3,5-4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı Su
  • 1-2 damla limon suyu
 Öncelikle şerbetini hazırlayın. Su ile şekeri bir tencereye alıp kaynatın. limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatıp soğumayı için bir kenara alın.
Hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabına alın. Unu kontrollü ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamurunuz olmalı.
Yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle parmak şeklini verin.Sonra bir tabağa koyduğunuz irmiğe bulayıp tepsiye dizin.
175C lik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Üzerine soğumuş şerbeti döküp servis yapın.

İsterseniz hindistan cevizi ya da toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.



6.İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI ETKİNLİĞİ

Merhaba.


Geneleneksel toplantılarımızdan 6.sını da oldukça güzel bir ortamda gerçekleştirdik. Yazım biraz geç oldu. Hayatın koşuşturması bir türlü fırsat vermedi. Toplantımıza keyifli geçti ama benim keyfim pek yerinde değildi. Daha önce söz vermemiş olmasaydım katılacak durumumda yoktu açıkçası. Neden mi? Komşumun eşi vefat etmişti bir gün önce.Sevdiğimiz, sıkça görüştüğümüz bir aile oldukları için çok üzüldük.:( Hani bazı insanlar vardır ailenizden daha yakın olur size. Bizim içinde öyleydi. En acı tarafı ise kızının düğününe hazırlanırken Babanın cenaze törenine katılmak oldu. Mekanı cennet olsun Erdoğan beyin. Ailesinde sabır..sabır..sabır .
Hayat bu işte! Neler için plan program yapıyorsun,Allahım karşına neler çıkarıyor.
Gittim toplantımıza...İzmir'e en yakın mesire yerlerinden biri olan Yakaköy- Çiçekliköy'ün içinde PİNO Restaurant'ta toplandık.

Komitedeki arkadaşlar, herkese hediyelik lokumluklar hazırlamışlardı. İçindeki sakızlı lokumun tadı da kokusu da enfesti.Kahvemizin en tatlı eşlikçisi.
Masamızın üstündeki detaylar ve hatıra çerçeve sevgili Şerife'nin (Ugurbocegimleafiyetle) eşi tarafından yapılmış,teşekkür ederim.


Masalarda ise yok yoktu. Mekan olarak oldukça güzel.Açık kapalı alanları olduğu gibi çocuklar için de ideal bir yer.Yeşillikler içinde ....Şöyle bir nefes almak ve harika kahvaltı yapmak isterseniz aradığınızı buldunuz.:)






















Hani bizbize denir ya öyle bir toplantımız oldu. Arkadaşlarımız çok ince düşünüp LÖSEV' e katkı yapalım demişlerdi. Bu destek hepimizin çok hoşuna gitti.  Bu arada en büyük jeti Sevgili Petek(izmirbutikkurabiye) arkadaşımız yaptı. Alkışlarımızı ve kalbimizi bir kez daha kazandı. El emeği göz nuru yaptığı örgülerini ufak bir meblağ karşılığında LÖSEV'e bağışlanmak üzere satın aldık. Bu yüreği büyük arkadaşımız sevgilerin en büyüğünü haketmiyor mu?Seni seviyoruz Petek'ciğim.


  Bana da sevimli bir örgücük çıktı. Kıvanç bayıldı.  :)

Telaşsız,bol sohbetli bir toplantıyı da böylece geçirdik.Herşey için teşekkürler.Ellerine, yüreğinize sağlık.
 Blog yazmama teşvik ettiği için Sevgili Elvan'a (Bocuruk) bir kez daha teşekkür ederim .
Fotoğraflarından faydalandığım Sevgili İsmet'e (lezzetkahvesi) teşekkürler.

Bir sonraki toplantı için komite üyesi olarak seçildim.
Benimle birlikte Müjgan Hanım ( Sofrakeyfim), Oya (İzmirdenlezzetler),Selda(Selda'nın mutfak defteri), Gözde( gözdetarifler), Fatma (Fatoşçatadlar)  var.  İşimiz zor! Allah bize yardım etsin.:)


Sevgilerimle..

04 Haziran 2014

Bu Hurriyet Çok Sosyal

Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)


Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.


İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)





Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.


Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.


Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.


Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)


İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/

Bir boomads advertorial içeriğidir.