show

28 Nisan 2015

ENGİNARLI BAKLA MEFTUNESİ

Merhabalar..
Nasılsınız?? Hayat nasıl geçiyor?
Uğraşıp duruyoruz, bildiğiniz gibi.:) Size Diyarbakır'da yapılan güzel bir yemekten bahsetmek istiyorum. En azından ben çok seviyorum :) Bakla Meftunesi. Ben dolapta olan bebek enginarları da ekledim. Ve oldu enginarlı bakla meftunesi. :)
Bakla meftunesini Annem çok güzel yapar. Eşim pek sevmezse de yer. Şimdi tazecik baklalar varken yapılmalı bence.. Siz isterseniz enginarları koymayabilirsiniz. Resimleri çekerken dere otunu eklemeyi unutmuştum.Siz bolca ekleyin ,nefis oluyor :)




MALZEMELER
  • 250 gr kuşbaşı ya da kemikli et
  • Yarım kilo bakla
  • 2-3 tane bebek enginar ( temizlenmiş)
  • 2 adet kabak
  • 2-3 adet yeşil soğan ( doğranmış)
  • 1 demet dere otu ( doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak varsa taze sarımsak (doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı -tereyağı
  • Tuz-karabiber-pul biber
Önce etleri pişirelin. Bir tencere etleri yıkayıp az su ekleyerek pişirin. Sonra tereyağını ve zeytinyağını koyup biraz kavurun.Küp küp doğranmış kuru soğanı ekleyin.2-3 dk etle beraber kavurun. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kadar karıştır karıştıra kavurun.Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin.
Bu arada baklaların iki ucunu temizleyip, büyüklüğüne bağlı olarak ikiye ya da üçe kesin.
Kabakları da ortadan ikiye bölüp iri iri doğrayın. Ya da benim yaptığım gibi verev de doğrayabilirsiniz.
Salçalı su kaynadıktan sonra baklaları, sarımsağı ekleyin. (taze sarımsak kullanacaksanız yeşil kısmı ile doğrayın.Yeşil soğanlarla birlikte koyun.)
Baklalar yumuşadıktan sonra kabakları, ortadan iki bölünmüş,temizlenmiş enginarları ekleyin. En son yeşil soğan,tuzunu karabiberini ve pul biberini ekleyip pişirin.
Dere otunu servis sırasında bolca kullanın.



Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Diyarbakır'ın yöresel yemeği herhalde hiç duymamıştım ama manzarasından çok güzel olduğu belli. Tam bir bahar yemeği olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil