show

05 Nisan 2013

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR-1

Enginarın mevsimi ...Dolu dolu her yer, yapması ne kadar eziyetli görünse de yemeği o kadar güzel .Zeytinyağlısı her zaman tercihimdir. Pilavı da çok başka oluyor.Hepsi sıra ile yapılmalı! :)
Sıradan bir zeytinyağlı tarifi ile;

MALZEMELER:
  • 4 adet enginar
  • 1 demet dereotu
  • 1yemek kaşığından az un.
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 orta boy kuru soğan
Enginarlar temizlenir.Ben sap kısmından temizlemeye başlıyorum.İç kısmındaki taze yapraklara kadar temizleyin.ortada bulunan tüylü kısmı kaşık yardımıyla temizleyin. Ortadan ikiye ayırıp limonla iyice ovalayın ve limonlu suya atın.Tüm enginarları böyle temizleyip bir köşeye bırakın.
Tavaya zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyin ve hafif kavurun.Enginarları da ekleyin .1-2 dakika kavurun. Geniş bir kaseye unu ve yaklaşık 2 su bardağı suyu koyup karıştırarak unun çözülmesini sağlayın.
Tavadaki enginarların üzerine dökün,tuzunu da ekleyin. Suyu az gelirse sıcak su ile azar azar takviye edebilirisiniz.
Enginarlar piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.


NOT: Enginarın nasıl temizlendiğini Sevgili pembekekik arkadaşım bir video ile anlatmış İsterseniz TIK TIK

1 yorum:

  1. Bizim ailenin favorisidir zeytinyağlı enginar. Muhteşem olmuş Şenizcim. Ellerine sağlık.. Afiyetler olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil