show

05 Şubat 2014

KAYGANA


Şimdi bu nedir diyeceksiniz?

Bu yumurta ve pekmezden yapılan atıştırmalık.Tahmin edemeyeceğiniz kadar enerji verir ve özellikle kış aylarının soğuk gün ve gecelerinde içinizi ısıtır. Bir de bizim aile de yeni doğum yapmış anneye yapılıp verilir ki, çabucak güç toplasın, kan değerleri yükselsin.

Pekmez gibisi yok.Mümkünse kaşıkla ya da böyle yumurtalı olarak yemek lazım.

Yörelere göre farklı adları belki vardır. Ama bizde kaygana olarak bilinir.

Canım tatlı bir şeyler yemek isterse iki dakika da yaparım.Bol pekmezle süper oluyor.

Çok basit.! Yumurta,pekmez ve tereyağı oranını istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.

MALZEMELERİ
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Özellikle)
  • 2 yemek kaşığı pekmez.(ister dut ister üzüm pekmezi, fark etmez)
Tereyağını geniş bir tavaya alın. Yumurtayı çırparak eriyen tereyeağına dökün ve pişirin. En son pekmezi ekleyin ,bir taşım kaynatın.Altını kapatın.

Ekmeğinizi pekmeze bandıra bandıra yiyin :)

Şifalar ve afiyetler olsun.

4 yorum:

  1. Küçükken annem bize çok yapardı, tadını çok özlemişim doğrusu. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hiçbilmiyorum bu tadı.Ama bend ekaygana yapmak istiyorum uzun zamandır. Ellerinize sağlık. keşke yese biizmkilerde yapsam bol bol .çok sağlıklı

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık şenizcim. Kaygana yapardı annemde ama biz pekmezle yermiydik onu hatırlayamadım. Çok lezzetli görünüyor.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil