İzmir yağmurlu bu gün...Tam da kahvenizi alıp mis gibi sıcak sıcak içip dışarıyı izleme günü..bunun arkasından bir kurabiye ya da kek tarifi gelir diyorsunuz ama ..yokkk..zeytinyağlı bir yemek tarifi gelecek :)
Size oldukça kolay ve hafif bir zeytinyağlı yemek tarifi vermek istiyorum.
Yer elmasını sever misiniz?
Çok sık olmasa da çiğ olarak tükettiğimiz olur.Zeytinyağlısını da yaparım arada.Yapmadıysanız bir deneyin derim :)
Nasıl oluyormuş bakalım :)
MALZEMELER
- Yarım kilo kadar yer elması
- 2 adet havuç
- 1adet ortaboy kurusoğan
- Zeytinyağı
- 1 adet portakal suyu
- 2-3 adet sarımsak
- Tuz
Havuçların kabuklarını soyup verev kesin. Kuru soğanların üzerine dökün. 2-3 dakika kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin,kabukları soyulmuş yer elmasını ekleyin. Eğer büyükse 2 ye 3 e bölün.
Portakal suyunu ilave edin,üzerini geçecek kadar su ekleyip,kontrollü olarak pişirin.
Afiyet ve şifa olsun.
vitamin deposu
YanıtlaSilKesinlikler :)
SilSevgiler
elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilSevgiler
Elinize sağlık, bende yer elması nı bu şekilde zeytinyağlı ve portakallı olarak pişiriyorum ve leziz bir tadı oluyor.
YanıtlaSilAfiyetler olsun size.
Sevgilerimle.
Bizde çok seviyoruz. Lezzetli oluyor ..
SilTeşekkür ediyorum
Sevgiler
Yemeğiniz harika, sağlık dolu. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler ..sevgiler
SilHic denemedim yer elmasını ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilSevgiler
Güzel olmuş. Hem de renk renk..
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilEvet biraz renkli oldu :)
Sevgiler
Yer elmasını pek tanıyan olmuyor. Ama ben çok severim. Ellerinize sağlılk nefis olmuş.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilSevgiler
Hiç yemedim tadı nasıl bilemem ama güze görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilBen elmanın tatsız haline benzetirim. Teşekkür ederim.
Silsevgiler