show

31 Ağustos 2017

YAZ TÜRLÜSÜ

Bol sebzeli bir yemekle merhaba..
Malessef ki çocuklar çok sevmiyor..Ama yazın da ne yapalır ki başka?.. :)
Yeşil fasulyesi,patlıcanı,kabağı,domatesi bol iken..
Aslında oldukça güzel yaz türlüsü..Bunun için malzemeler kısa şöyle;


MALZEMELER;
  • Yarım kilo kemikli ya da kuşbaşı et
  • Yarım kilo yeşil fasulye (temizlenmiş ortadan ikiye ya da üçe ayrılmış)
  • 2-3 adet sivir biber ( ikiye üçe bölünmüş)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet patlıcan ( ortadan dörde bölünüp iri ir doğranmış)
  • 2 adet kabak (ortadan dörde bölünüp iri ir doğranmış)
  • 1 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • tereyağı-zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • tuz, az karabiber
Öncelikle eti bir tencereye alın. ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra tereyağı-zeytinyağını ilave edin, pişirmeye devam edin.Yemeklik doğranmış kurusoğanı ilave edin. Soğanların rengini değişmesine yakın doğranmış fasulyeleri ekleyin. Rengi yeşile dönünceye kadar etlerle birlikte kavurun,sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin. Domatesleri ve biberleri ekleyin ,üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin. .5 dakika kadar pişirmeye bırakın. Patlıcanı, havucu ve sarımsağı ekleyin. 5 dakika sonra kabağı ekleyin.suyu eksilirse sıcak su ilavesi yapın.tuzunu karabiberini de ekledikten sonra altını kısıp yavaş yavaş pişmeye bırakın.
Bu aşamadan sonra fazla karıştırmayın. Sebzeleriniz ezilmesin.

NOT: İlkbahar da yaparsanız mutlaka erik ya da çağala da ekleyin. Harika oluyor .. 


Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder