show

04 Aralık 2017

EV USULU ÇÖP ŞİŞ (SEBZELİ )

Selam..
Bu gün güzel bir et yemeği tarifiyle buradayım.
Yöremiz itibarıyle etsiz yemek pek olmaz.. Dolayısıyla baştacı :)
Özellikle Ege de Çöp şiş yapan bir çok lokanta var. Seyahat etmişseniz bu taraflarda rastlamışsınızdır.
Benim tarifimle yapın bakalım beğenecek misiniz?


MALZEMELER
  • 750 gr kuzu kuşbaşı 
Terbiyesi çin;
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Pulbiber, kırmızı toz biber,karabiber,tuz
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için;
  • 1 yemek kaşığının yarısı kadar domates salçası
  • tuz.
  • zeytinyağı
  • sıcak su
SEBZELER;
  • Kabak, Sivri Biber,Patlıcan, Domates ve Sarımsak
Öncelikle eti terbiyeledim. Tüm terbiye malzemelerini geniş bir kaba koydun. Karıştırdıktan sonra etleri  ilave edin ve mümkünse bir gece bekletin. Sonra, etleri şişlere geçirin ,çok sık dizmeyin. Döküm tavada arkalı önlü çevirerek mühürleyin.Çok acele etmeyin bu sırada, et iyice tavadan ayrılacak duruma gelsin.

Bu arada sebzeleri de ortadan ikiye ya da dörde bölerek eşit şekilde dilimleyin. Çöp şişlere sıra ile dizin.
Etlerin yumuşamaya başlayınca alın, sebzeleri aynı tavaya yerleştirin.Bu esnada hafif  pul biber ve az zeytinyağı dökerek hafif kızarmalarını sağlayın. Çok bekletmenize gerek yok. Fırınlanacak zaten.
Tüm şişleri fırın tepsisine dizin.

Sosunu hazırlayın. Bir kaseye domates salçasını,tuz zeytinyağını ve sıcak suyu ( tepsinize göre ayarlayın.Yemeğin üzerini geçecek şekilde olsun ) karıştırıp üzerine dökün ve fırınlayın. 200 C de alt-üst olarak pişirin.


Afiyet olsun.








1 yorum: