İşte bir toplantımız için yaptığım kısır.
- Köftelik Bulgur ( kişi sayısına göre 1 çay bardağı ölçüsü denk geliyor)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, 5 türlü baharat
- 1 su bardağından az sıvı yağ ( genelde zeytinyağı)
- 2 Diş sarımsak (ezilmiş )
- Pul biber,İsot, Kuru nane
- Yeşil soğan, Yarım demet maydanoz
- 1 Domates,1-2 tane sivri biber
- 1 limon suyu
- Nar ekşisi
Bulgur kişi sayısına göre çay bardağı ile ölçülür genişçe yoğurma kabına alınır.Üzerine kaynamış su gezdirilir ,tuz eklenir ve üstüne bir kapak kapatılarak dinlendirilir.
Domates , sivri biber ,Yeşil soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
Bulgur şişip yumuşayınca domates ve biber salçası,baharatlar,limon suyu,sarımsak ,doğranmış domates-sivri biber,zeytinyağı,nane,isot eklenir iyice yoğurulur.Tüm malzemeler karıştıktan sonra yeşil soğan ve maydanoz eklenir,onlarla karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder