Kahvaltınızda nefis bir vişne reçeline ne dersiniz?
Şöyle hafif mayhoş, kıpkırmızı..Tereyağın üzerine mis gibi yaptığınız reçelin tadına doyum olmaz.
Bizde çok sevilir.Annem sağolsun her sene yapar. Pazarda tazecik vişneleri görünce içimden geldi,bu sene de ben yapacağım dedim.
Çilek reçeli gibi yaptım .
MALZEMELER
- 2 kilo vişne
- 2 kilo toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı.
Öncelikle vişneleri temizleyip,isterseniz çekirdekleri çıkarın .
Üzerine toz şekeri koyup, 2-3 saat bekletin.
Ocağa alıp kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. Tereyağını ekleyin,karıştırın.Bir taşım kaynayınca altını kısıp, yavaş yavaş pişmeye bırakın.Vişneler yumuşayınca altını kapatıp,limon suyunu ekleyin.
Biraz soğuyunca kavanoza koyun.
Afiyetle yiyin.
Mevsimi gelmiş demek,eline sağlık :))
YanıtlaSilBen de yapayım gerçi benimkisi evcilik oynar gibi yarım kilodan :))) Yenmiyooooo napayım :((
Geldi.:Geldi.:)Ben de azar azar yapıyorum. Teşekkür ederim.
SilSevgiler canım
Eline sağlık canım. Tereyağını ilk defa duydum. Bende deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilAnnem koymazdı ama ben koyuyorum.
SilTeşekkür ederim Aslıcım.
Sevgiler
Şeniz'cim ellerine sağlık bende mutlaka tereyağ koyarım,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.
SilKucak dolusu sevgiler
Vişne reçeli yapmamıştım. Tarifinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler
Sileşimde çok sever vişne reçelini ellerine sağlık canım nefis görünüyor
YanıtlaSilBizde de çok sevilir .. Teşekkür ederim.
Silsevgiler
Ellerinize saplık. Geçen yıl yaptığım pek beğenilmedi sanırım şekerini fazla kattığımdan. bir türlü koyulaşmayınca bende doldurdum şeker :) oysa vişne soğuyunca koyulaşırmış :)
YanıtlaSilBu yıl da denerim inşallah.
sevgiler
:) oluyor, tutturana kadar ..Olmazsa en fazla komposto yaparsın ya da sulandırıp içersin. :)
SilTeşekkürler.
Sevgiler