Onun sayesinde öğrendim. Hemen hemen her hafta sonu PİŞİ yapmaya başladım.:)
1 yumurta
1 bardak kadar Yoğurt (Yoğurt suyunu da bolca bırakın )
Tuz
1 paket Kabartma Tozu
1 çay bardağı Sıvı yağ
Aldığı kadar Un
Sıvı yağ (Kızartma İçin )
Bir miktar unu yoğurma kabına alın.Ortasını açın 1 yumurtayı kırın. Tuz, yoğurt,kabartma tozu,1 çay bardağı sıvı yağı ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur olmasını sağlayın.Ilık bir ortamda 15-20 dk bekletin.Hamur dinlensin. Parçalar kopararak tezgahta elinizle ya da merdana ile açın .İster bıçakla ister kurabiye kalıpları ile kesip şekiller vererek kızgın yağda kızartın. Çok çabuk kızarıyor.Aman dikkat yanmasın..:)
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder