Geçen haftalarda misafirim vardı. Her misafirim de yoğurtlu sarımsaklı bir çeşit yapmayı isterim. Havuçlu ve kabaklı ayrı ayrı kavurmayı yapmıştım. Bu sefer de ikisi bir arada nasıl olur diye düşündüm.Denedim,Güzel oldu.:) Tavsiye ederim. Misafirlerim de beğendiler en azından.... :))
2 Adet Havuç
1 Adet İri Kabak ( ya da 2 adet küçük Kabak )
Zeytinyağı
Yarım su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
1-2 diş Sarımsak
Yoğurt
Pul biber,tuz
Havuçlar ve kabaklar ayrı ayrı rendelenir. Zeytinyağı bir tavaya alınır.Önce rendelenmiş havuç ve pul biber koyulur ve kavrulur.Sonra kavrulmuş havuçlar tavadan alınıp servis tabağına konur.Kabaklar tavaya konur,suyunu salıp çektikten sonra havuçların üzerine konur. Bir kaseye yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak ve dövülmüş ceviz konur ve çırpılır. Servis tabağında bulunan havuç ve kabakların üzerine dökülür ve karıştırılır.
Afiyet olsun.
ben bu salatayı yaparken soğanda kavururum daha bir güzel oluyor ellerinize sağlık sizinkide çok güzel
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimle....
tşkler..Bir de soğan kavurarak deneyeyim..:))
YanıtlaSilBenden de kucak dolusu sevgiler..