show

29 Aralık 2011

PEYNİRLİ PİDE

Benim her zaman kullandığım hamur tarifidir bu. Çok sıkça kullanırım..Kurtarıcımdır benim...:)).
Peynirli,kıymalı...nasıl isterseniz kolayca kullanabilirsiniz.  İşte Malzemeleri ....



3 çay bardağı süt
1 çay bardağı erimiş margarin ya da sıvı yağ
Kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un

 Üzerine sürmek için ; Yumurta sarısı

İçi için ; Peynir, İnce kıyılmış maydanoz ve bir yumurta akı

Hamur malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra mayalanması için bir köşede bekletin.
İç harcını da hazırladıktan sonra, hamurdan yaklaşık elma büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile çok ince olmayacak,oval şekilde açın.Arasına peynirli harçtan koyup uzun yanları tam kapatmadan katlayın.Elinizde uçları çekin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında üstü kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip,servis yapın.
Afiyet Olsun.


4 yorum:

  1. Şenizciğim ellerine sağlık ..Bunun kapalısı ve kıymalısı da Samsun'un meşhur pidesidir.Yumuşağı değil gevrek olanı makbuldür..Canımı çektirdin valla...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler...Evet biraz benziyor.. haklısın:)

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık olsa da yesem karnım da acken

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik çok güzele benziyor. Bazen firinda fazla kaldgi zaman kenarlari kuruma yapabiliyor veya çitir çitir oluyor, böyle tereyagini kenarlarina sürdüm mü, çok leziz oluyor. Tesekkürler

    YanıtlaSil