show

08 Aralık 2011

KAYISILI CEVİZLİ TOPLAR

Kayısılı Cevizli Toplarıımmmm...Annemden aldım tarifi. :) . Eğer kuru yemişleri sabah kahvaltınızda bulunduruyorsanız değişik bir sunum olabilir.
 Ben gün kurusu kayısı kullandım.İsterseniz diğer kayısıdan da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde incirli ile de yapılıyormuş henüz onu denemedim.En kısa zaman da deneyeceğim :)))
Gelelim tarifine......

10-12 Adet Gün kurusu Kayısı ( Bir süre suda bekletilmiş,yumuşamış halde )
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Kuru kayısılar ikiye üçe bölünmüş halde rondodan geçirilir.Bir kaseye alınır.İri dövülmüş cevizler eklenir.Biraz yoğurulur.Arada elinizi ıslatmak gerekecek...Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Servis kabağına alın.Kürdanla da servis yapabilirisiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder