show

03 Aralık 2010

İSLİM KEBABI


1 kilo patlıcan

2-3 Adet Domates

2 Adet Sivri biber

500 gr Orta Yağlı Kıyma

Tuz,Karabiber

Kızartma İçin :

Sıvıyağ

Patlıcanlar boyuna (uzun şeritler halinde ) kesilir.Tuzlu suda bekletilir.Tavaya sıvı yağ koyup patlıcanlar kızartılır. Kıymaya tuz,karabiber eklenir yoğurulur. Uzun kestiğimiz patlıcanlardan iki tanesini artı şeklinde koyup kıymadan büyük parçalar alıp yuvarladıktan sonra ortasına koyun.Patlıcanları bohça gibi üst üste koyup kürdan batırın.Üstüne iri iri doğranmış biber ve domates koyun. Telfon tepsi ya da borcama dizin. Sıcak su da ekledikten sonra fırınlayın.Domatesler pişene kadar bekleyin.
Afiyet olsun.














NOT : 1-Köfteleri sıvı yağ da kızartabilirsiniz.

2-Tepsiye Domates Salçalı su da ekleyebilirsiniz.Domates, bolca koyulunca salçaya pek gerek kalmıyor .

3-Az sıvı yağda rendelenmiş domates sotelenir.Sıcak su eklenir, bir taşım kaynadıktan sonra yemeğin üzerine dökülebilir. Tercih sizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder