Elimden geldiğince,zamanım elverdiğince lahmacun içini kendim hazırlamaya gayret ediyorum.Biraz oyalayıcı olsa da gönül rahatlığı ile ikram edebiliyorum.Hamur kısmını ise lokantalar hallediyor :)
1 kilo orta yağlı kıyma
1-1,5 kilo kuru soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 adet Sivribiber ( Acı ya da tatlı tercih sizin )
3 adet domates
Domates Salçası
Biber Salçası ( Acı ya da tatlı Tercih sizin )
İsot
Tuz, Pul biber
Biraz kuru nane
Yeteri kadar Sıvıyağ ya da margarin ( tercihen sıvı yağ )
Öncelikle kuru soğanlar küçük küçük doğranır.Rondadan geçirmiyorum.Çünkü soğanı sulandırıyor ve bazı soğan parçaları büyük kalıyor.Domatesler soyulur ve ince ince doğranır.Sivribiberler tohumları temizlenerek ince ince doğranır.Maydanozlar temizlenerek ince ince kıyılır.Doğradığınız tüm malzemeler kıymaya eklenir. Sarımsak,tuz,karabiber,pulbiber,domates -biber salçası,sıvı yağ ve isot eklendikten sonra iyice yoğurulur. Baharatlar için ölçü veremiyorum bu tamamıyla ağız tatınızla ilgili...Ben acı severim 1 kaşık yerine 2 kaşık koyarım.Salçalı severim 2 kaşık yerine 3 kaşık koyarım.
Lokantaya göndermeden 2-3 saat öncesi hazırlıyorum. Buzdolabında bekletiyorum. O zaman tadı daha yerinde oluyor. Afiyet olsun
Şeniz hanımcım ellerinize sağlık bloğyazarları grubundanım lahmacununuz çok met edildi benimde karşıyakada yemek üzerine dükkanım var tarifinizi mutlaka uygulayacağım:)))Sevgiler...Sedef Durmuşlarhttp://sdurmuslar.blogspot.com
YanıtlaSilSelam Sedef,
YanıtlaSilDenemek istemene sevindim...:)İnşallah memnun kalırsın.
Sevgilerle..