3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
Peynir
Maydanoz
1 su bardağı süt
Yumurta sarısı
Çörek otu ya da Susam
Birinci yufka tezgaha serilir.Üzerine fırça ile sıvı yağ sürülür.Üstüne ikinci yufka konur ona da aynı şekilde sıvı yağ sürülür.En üste üçüncü yufka konur.sıvı yağ sürülür.Diğer tarafta Peynir ve maydanoz (isteğe bağlı ) karıştırılır.Yufkalar oniki parçaya bölünür.uzun kısmına peynirli harç koyup gevşek şekilde sigara böreği sarar gibi sarılır.
Bir tepsi içine 2 su bardağı kadar süt dökülür.Sarılan börekler tepsiye dizilir.Süt içinde bekletilir.Sonra başka bir tepsiye alınır..Mümkünse geceden yapılır buzdolabında bekletilir. Zaman yoksa 1 saat kadar buzdolabında bırakılır. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 c de üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder