show

26 Şubat 2014

BAKLA KAVURMASI

Hazır mevsimiyken ve hiç yapmam-sevmem diyorsanız bence bir deneyin. Ben de uzun zaman ağzıma koymadım. Varlığı ve yokluğu birdi. Lakin mutfağa girip yemeklerle haşır meşir olunca, sevdim bu sebzeyi..:) Özellikle tarifini vereceğim kavurmasını. Oldukça basit .

Kavurmasını yaparken İnce ve nazik baklaları tercih edin. Daha lezzetli oluyor.

MALZEMELER
  • 250 gr bakla (isterseniz daha fazla  :)  )
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak.
Önce baklaları temizleyip ortadan ikiye büyüklüğüne göre üçe bölün.Sonra bir tencerede yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzün.
Bir tavaya zeytinyağını koyun ve pul biberi ekleyin. Hafif kızarınca baklaları ilave edin. 5 dakika kadar kavurun.
Geniş bir kaseye yoğurdu koyun.Sarımsakları ezilip ilave edin.Karıştırın.
Baklaları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirin. En üst kısma pul biberli zeytinyağını gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder