show

26 Mayıs 2016

ZEYTİNYAĞLI BULGURLU KABAK

Merhaba;

 Sırada lezzetli zeytinyağlı kabak yemeği var.
Azıcık hareket kazandırsın diye başbaşı bulguru var. Denemek isterseniz buyrun tarife ;)
Başbaşı bulguru, iri taneli ,pilav yapmakta kullanılır genelde.


Malzemeler
  • 5 adet sakız kabak
  • Yarım çay bardağı kadar başbaşı bulguru
  • 1 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Baharat (pul biber , karabiber) ve tuz
  • Üzerine taze nane veya dere otu (Ben nane kullandım, çünkü dereotu kalmamıştı :) )
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su
Yeteri kadar zeytinyağını tencereye dökün. Yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun. Rengi dönünce Dörte bölüp iri doğradığınız kabakları ekleyin. Biri iki defa kavurun. Bu sırada sarımsakları ilave edin.
Bulgurunu da ilave edip kabakların üzerini çekecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu baharatını da ilave edin. Kabaklar ve bulgur pişince altını kapatın.
Servis yapacağınız zaman üzerine taze nane veya dere otu serpiştirin.




Afiyet olsun.
 


1 yorum: