show

30 Kasım 2011

BABAGANUÇ

Aslında yazdan kalma bir fotoğraf bu!.:) D.Bakır' da sıkça yapılan yemektir.Tabii yaz mevsiminde ve yöremizde çokça bulunan Patlıcan da bol bol tüketilmiş oluyor.Çok değişik tarifleri var aslında..Mesela, annem içine kıyma koyardı.Ama eşimin ailesi yumurtalı yapıyor.Bende eş durumundan yumurtalı yapıyorum :) Gelelim tarifine...

1 kilo iri Patlıcan
2 adet Sivribiber (Çarliston biber de olur )
3 diş sarımsak
2 Yumurta ( çırpılmış )
Sıvı yağ
Tuz,karabiber
Üzerine pul biber ( isterseniz içine de koyabilirsiniz )

Öncelikler patlıcanlar közlenir.Közmatik kullanıyorum.İyice temizlenir.Bıçakla ince ince doğranır.Biberler iri iri doğranır. Sıvı yağ bir tava konur, önce biberler kızartılır,bir kenara alınır.Sonra çırpılan yumurtalar konur ve karıştırılarak pişirilir.Patlıcan ve ezilmiş sarımsak eklenir. Bir iki çevirerek pişirilir.Sonra kızartıp ayırdığınız biberler eklenir.Ara ara karıştırılarak en fazla 5 dakika pişirilir.Tuz,karabiber eklenir.Servis yaparken üzerine pul biber eklenir. İsterseniz yine közlenmiş kırmızı biberle beraber servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder