show

02 Kasım 2011

Minik Pidecikler

" 1. İzmirli Blog Yazarları Toplantısı" için hazırladığım Pideciklerin tarifini yazmamıştım. Daha önce yayınladığım lahmacun içini kullanıyorum .Tabii ölçüleri bayağı azaltararak.Hamurunu ise daha önce paylaştığım poğaça hamurundan hazırlıyorum...Ben yine de yazayım :))

İÇ MALZEMESİ
150 gr orta yağlı kıyma
1 adet orta kuru soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 demetin yarısı kadar maydanoz
1 adet Sivribiber ( Acı ya da tatlı tercih sizin )
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası ( Acı ya da tatlı Tercih sizin )
İsot
Tuz, Pul biber
Biraz kuru nane
Yeteri kadar Sıvıyağ ya da margarin ( tercihen sıvı yağ )
Kuru soğan, domates,sivri biber,maydanoz küp şeklinde ama küçük doğranır.Baharat ve salçalarla birlikte kıymaya eklenir. Bir güzel karıştırılır.Pide ve lahmacun içini hazırlarken kıymanın biraz yağlı olması gerekir.Yağsız kıymayla kuru olur.O yüzden ekleyeceğiniz yağ miktarının fazla olmasında sakınca olmaz.

HAMURU
3 çay bardağı süt
1 çay bardağı erimiş margarin ya da sıvı yağ
Kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un.
Tüm malzemeleri karıştırıp,mayalanması için bir kenara bırakın.(Bu tarifim aslında poğaça için. Ama pideciklerim için de harika bir hamur oluyor. Bu ölçülerle yaklaşık büyük fırın tepsisi kadar çıkıyor.)
Hamur mayalandıktan sonra; bir parça alıp tezgaha çok ince olmadan elinizle yuvarlak şekilde açın, ortasına kıymalı içten yerleştirip kenarları birleştirmeden uç uca gelecek şekilde kapatın, uç kısımları pide gibi kapatın hafif uzatıp tepsiye dizin.Kapatığınız kenarlara yumurta sarısı sürüp,200 C de pişirin.
Afiyet olsun.

NOT: Kıymalı iç harcınız artarsa eğer saklama kabına koyup buzlukta saklayabilirsiniz...

2 yorum: