show

08 Aralık 2011

KEREVİZLİ PIRASA


Posted by Picasa

Geçen gün Pırasa ve Kereviz sorunu üzerinde grubum üzerinde bayağı konuşma olmuştu. :) Nasıl yapalım, değişik nasıl olur? diye. Herkes kendine göre yaptıklarını yazmıştı.Benim tek bildiğim Zeytinyağlı Pırasa (klasik herkesin bildiği tarz ). Kereviz desen çok muhabbetimiz olmamasına rağmen yaparım .Portakallı o da hemen hemen herkesin bildiği (ama tarifi eklememişim Bloga )...
Bu sefer de arkadaşlarımın yazdığı tariflerden yola çıkarak kendime uygun bir zeytinyağlı Kerevizli Pırasa yapmak istedim.Bakalım beğenecek misiniz?

3 adet Kereviz
4 Adet Pırasa
2 Adet Havuç
1-2 diş Sarımsak ( Unutmuşum :) yeni ekledim )
Zeytinyağı
Bir az Toz şeker,Tuz
Kaşık ucuyla Domates Salçası.
Öncelikle Zeytinyağını koyun,domates salçasını ekleyin.Bir iki çevirin.Pırasayı küçük küçük doğrayıp ekleyin,arkasından havuçları küçük küçük doğrayıp pırasayı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.Kerevizleri doğrayıp ekleyin. 5 dakika kadar üç sebzeyi beraber kısık ateşte kavurun.Sıcak suyu ekleyin,sebzelerin pişimesine yakın tuz ve tozşekeri ekleyin.

Afiyet Olsun.. 


4 yorum:

  1. İkisini birarada hiç denemedim çok değişik ve güzel bir fikir mutlaka deneyeceğim. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
    Çeşnici Handan/ Alternatif Mutfak

    YanıtlaSil
  2. Handan hanım ,bakalım beğenecek misiniz? Sarımsağı yazmayı unutmuşum yalnız,şimdi yazdım...Siz eklemeyi unutmayın :))

    YanıtlaSil
  3. İkisine de bayılırım. Hatta pırasa zamanı bazı yemekleri soğan değil pırasayla yaparım. Eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil