show

27 Aralık 2011

MANDALİNA PELTELİ İRMİK TATLISI

Bunu mutlaka deneyin derim...Hafif ve lezzetli oldu...Hele mandalinalı Pelte...Nefis..:) İzmirli Yemek Blogu Yazarları toplantımızda DrOetker in bizlere verdiği hediye ürünlerin içinde vardı. Denemek şimdi kısmet oldu...Ben İrmik tatlımın üzerinde kullandım...Çocuklar da çok sevdiler..:)
Buyurun.....
9 çorba kaşığı toz şeker
9 çorba kaşığı İrmik
1 litre süt
50 gr margarin
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket Vanilin.
1 paket Mandalinalı Pelte
Üzerini süslemek için 2-3 adet Mandalina
 Bir tencereye süt ve şekeri koyun ve kaynatın.İrmiği hafif serperek karıştıra karıştıra pişirilin.Koyulaşınca ocaktan alın.Margarin, hindistan cevizi ve vanilin ekleyin, mikserle karıştırın.Büyük dikdörtgen borcamı su ile ıslattıktan sonra irmikli tatlıyı boşaltın.
Diğer taraftan Mandalinalı pelteyi tarifin üzerindeki gibi hazırlayın.Soğuyan tatlının üzerine dilimlenmiş ya da tane tane olarak mandalinaları dizin. En üste ise pelteyi yavaşça dökün.Buzdolabında dinlendirin.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder