show

30 Kasım 2011

BABAGANUÇ

Aslında yazdan kalma bir fotoğraf bu!.:) D.Bakır' da sıkça yapılan yemektir.Tabii yaz mevsiminde ve yöremizde çokça bulunan Patlıcan da bol bol tüketilmiş oluyor.Çok değişik tarifleri var aslında..Mesela, annem içine kıyma koyardı.Ama eşimin ailesi yumurtalı yapıyor.Bende eş durumundan yumurtalı yapıyorum :) Gelelim tarifine...

1 kilo iri Patlıcan
2 adet Sivribiber (Çarliston biber de olur )
3 diş sarımsak
2 Yumurta ( çırpılmış )
Sıvı yağ
Tuz,karabiber
Üzerine pul biber ( isterseniz içine de koyabilirsiniz )

Öncelikler patlıcanlar közlenir.Közmatik kullanıyorum.İyice temizlenir.Bıçakla ince ince doğranır.Biberler iri iri doğranır. Sıvı yağ bir tava konur, önce biberler kızartılır,bir kenara alınır.Sonra çırpılan yumurtalar konur ve karıştırılarak pişirilir.Patlıcan ve ezilmiş sarımsak eklenir. Bir iki çevirerek pişirilir.Sonra kızartıp ayırdığınız biberler eklenir.Ara ara karıştırılarak en fazla 5 dakika pişirilir.Tuz,karabiber eklenir.Servis yaparken üzerine pul biber eklenir. İsterseniz yine közlenmiş kırmızı biberle beraber servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



02 Kasım 2011

Minik Pidecikler

" 1. İzmirli Blog Yazarları Toplantısı" için hazırladığım Pideciklerin tarifini yazmamıştım. Daha önce yayınladığım lahmacun içini kullanıyorum .Tabii ölçüleri bayağı azaltararak.Hamurunu ise daha önce paylaştığım poğaça hamurundan hazırlıyorum...Ben yine de yazayım :))

İÇ MALZEMESİ
150 gr orta yağlı kıyma
1 adet orta kuru soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 demetin yarısı kadar maydanoz
1 adet Sivribiber ( Acı ya da tatlı tercih sizin )
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası ( Acı ya da tatlı Tercih sizin )
İsot
Tuz, Pul biber
Biraz kuru nane
Yeteri kadar Sıvıyağ ya da margarin ( tercihen sıvı yağ )
Kuru soğan, domates,sivri biber,maydanoz küp şeklinde ama küçük doğranır.Baharat ve salçalarla birlikte kıymaya eklenir. Bir güzel karıştırılır.Pide ve lahmacun içini hazırlarken kıymanın biraz yağlı olması gerekir.Yağsız kıymayla kuru olur.O yüzden ekleyeceğiniz yağ miktarının fazla olmasında sakınca olmaz.

HAMURU
3 çay bardağı süt
1 çay bardağı erimiş margarin ya da sıvı yağ
Kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un.
Tüm malzemeleri karıştırıp,mayalanması için bir kenara bırakın.(Bu tarifim aslında poğaça için. Ama pideciklerim için de harika bir hamur oluyor. Bu ölçülerle yaklaşık büyük fırın tepsisi kadar çıkıyor.)
Hamur mayalandıktan sonra; bir parça alıp tezgaha çok ince olmadan elinizle yuvarlak şekilde açın, ortasına kıymalı içten yerleştirip kenarları birleştirmeden uç uca gelecek şekilde kapatın, uç kısımları pide gibi kapatın hafif uzatıp tepsiye dizin.Kapatığınız kenarlara yumurta sarısı sürüp,200 C de pişirin.
Afiyet olsun.

NOT: Kıymalı iç harcınız artarsa eğer saklama kabına koyup buzlukta saklayabilirsiniz...

01 Kasım 2011

MERHABA ve 30 EKİM 2011 İzmirli Yemek Blogu Yazarları Etkinliği

 MERHABA
Evet uzun zaman oldu yazmayalı...Zamanı tutamadım :)))..Bu sefer tutmak niyetindeyim,nasıl olacaksa...:)  Neyse....
 30 Ekim 2011Pazar günü "1.İzmirli Yemek Blogu Yazarları" olarak Sevgili Sedef in ortağı olduğu cafe de toplandık.Sağolsun bize nefis mantısından yapmıştı.Sevgili Tülay,İsmet,Figen ve Petek 4 lüsü tarafından çok güzel bir etkinlik hazırlanmıştı.Hem de çok kısa zamanda ,ellerinize , yüreklerinize sağlık arkadaşlar...Diğer Blogger arkadaşlar da gönüllerinden geçen ikramlıklarla uzunca masayı donattılar.Herkesin ellerine sağlık...Ümit ediyorum devamı gelecektir.Sizlerle birlikte zaman geçirmek çook keyifliydi.

Etkinliğimize destek veren Firmalarımız vardı,Sağolsunlar yanlız bırakmadılar,teşekkür ederim.


LEZZİTA
DR OETKER

YONCA
PINAR

KARANLIK ODA FOTOĞRAF MERKEZİ

RENGARENK KIRMIZI DERGİSİ
ÖZLEM DEMİRCAN ( DEMİRCAN PRODÜKSİYON )





Arkadaşlarımın yaptıkları İkramlıklarda süperdi..





Sedef'in Mantısı

Benim Pideciklerim





















 Veee en son olarak blogger arkadaşlarım.......


 Tülay Pordoğan ORAL http://www.hepleziz.com/
Elvan AKINCI http://www.bocuruk.blogspot.com/
Mübeccel KARADAVUT http://www.egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com/
Zeynep MOĞOL http://www.ipekbutikpasta.blogspot.com/
Figen KARAVAŞ http://www.yemekbiz.blogspot.com/
Petek YALÇIN http://www.izmirbutikkurabiye.blogspot.com/
Çiğdem UĞRAŞ http://www.ksk60.blogspot.com/
Nihal ERBAKAN http://www.nihal-birtutamtuz.blogspot.com/
İsmet ERTEN http://www.lezzetkahvesi.com/
Selcen ŞENOCAK http://www.almula2010.blogspot.com/
Sedef DURMUŞLAR http://www.sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com/
Handan http://www.pudratozu.blogspot.com/
Nigar SARGIN http://www.lutenitsa.blogspot.com/
Esma ERCENGİZ http://www.vakitbuldukca.blogspot.com/
Nurdan http://www.cevverinmutfagi.blogcu.com/
Müjgan DAŞKIN http://www.sofrakeyfim.blogspot.com/
Şeniz AKGÜNDÜZ http://www.cocuklarlamutfakta.blogspot.com/
Özay TUĞRAL http://www.akdenizaksamlari.blogspot.com/
Hülya BERKEM http://www.benimtariflerim.blogspot.com/
Serap Pulat www.lezzetlisomunlar.blogspot.com/
Sevlisen Akkuş Ergeç www.tatlihayaller.blogspot.com/
Şermin Vatansever Kılıç http://www.nefiskokular.blogspot.com/
Selda Ercan www.selservis.blogspot.com/
Leyla Güner www.begonya35.blogcu.com/
Özgül Mısırlılar http://www.ozguluntarifleri.com/

En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere....:))