show

15 Mart 2012

SOSLU KAKAOLU KEK

 
İşte bu! Eminim çok beğeneceksiniz. Soslu Kakaolu Kek...Sosu ise gerçekten süper bir şey.

Keki İçin ;
4 yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1,5 su bardağı Un
2 yemek Kaşığı sıvı yağ
2 Yemek Kaşığı Süt
2 Yemek Kaşığı dolusu Kakao
1 pk Kabartma Tozu
 
Ayrıca keki ıslatmak için ; 2 Su bardağı Süt

Sos İçin;
1 su bardağı Süt
1/4 su bardağı Toz Şeker
1 Çorba kaşığı Un
1 çorba kaşığı nişasta ( Hangi olursa Fark etmez.)
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Su

Yumurtaları toz şekerle kar beyaz oluncaya kadar çırpılır.2 yemek kaşığı Sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ekleyin. Unu ve kabartma tozunuda ilave ettikten sonra biraz karıştırıldıp yuvarlak fırın tepsisine dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 C de pişirilir.
Keki fırından çıkarın. 2 su bardağı sütü kekin her tarafına yedirecek şekilde dökün.

Sosun hazırlanması ;

Un, nişasta, toz şeker kakao,süt ve su bir tencerede pişirin.Topaklanmaması için çıpıcı kullanıyorum.Pişmesine yakın kaşıkla karıştırıyorum.Fokurdadıktan sonra altı kapatılır.Biraz soğuması beklenir.
Kekin üzerine dökülür.Sos miktarı biraz fazla geliyor.Geniş bir servis tabağına koymanız da yarar var.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder