Keki İçin ;
4 yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1,5 su bardağı Un
2 yemek Kaşığı sıvı yağ
2 Yemek Kaşığı Süt
2 Yemek Kaşığı dolusu Kakao
1 pk Kabartma Tozu
Ayrıca keki ıslatmak için ; 2 Su bardağı Süt
Sos İçin;
1 su bardağı Süt
1/4 su bardağı Toz Şeker
1 Çorba kaşığı Un
1 çorba kaşığı nişasta ( Hangi olursa Fark etmez.)
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Su
Yumurtaları toz şekerle kar beyaz oluncaya kadar çırpılır.2 yemek
kaşığı Sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ekleyin. Unu ve kabartma tozunuda ilave
ettikten sonra biraz karıştırıldıp yuvarlak fırın tepsisine
dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 C de pişirilir.
Keki fırından çıkarın. 2 su bardağı sütü kekin her tarafına yedirecek şekilde dökün.
Sosun hazırlanması ;
Un,
nişasta, toz şeker kakao,süt ve su bir tencerede
pişirin.Topaklanmaması için çıpıcı kullanıyorum.Pişmesine yakın
kaşıkla karıştırıyorum.Fokurdadıktan sonra altı kapatılır.Biraz soğuması beklenir.
Kekin üzerine dökülür.Sos miktarı biraz fazla geliyor.Geniş bir servis tabağına koymanız da yarar var.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder