show

14 Mart 2012

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Kış aylarında mutlaka her hafta bakliyat yemeği yaparım.Kuru fasulye, nohut, barbunya, mercimek çorbası gibi..Sıkça yapsamda bloga eklemediğimi fark ettim...Yazık olmasın ona! o da yerini alsın değil mi ama.. :)

1 Kase kuru barbunya.(Bir gece önce ıslatılmış).
1 büyük ya da 2 tane küçük havuç
1 orta boy patates
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz,1 tatlı kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı Domates salçası

Önce barbunyayı haşlayın ama çok ezilmesin hafif diri kalsın.Soğuk suda geçirin, süzgeçte bekletin.
Havuçları ve patatesi soyup, küp küp doğrayın.Patatesleri doğradıktan sonra kararmaması için suda bekletin.
Sarımsakları temizleyin.
Bu arada bir tencereye zeytinyağını koyun. Domates salçasını da ekleyin bir iki karıştırın.Üzerine doğradığınız havuçları ve sarımsakları ekleyin.Havuçların rengi dönene kadar karıştırarak pişirin.Barbunyaları ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Arada kontrol ederek pişirin.Barbunyaların pişmesine yakın patatesleri ekleyin.Tuz ve toz şekeri de koyduktan sonra bir iki taşım daha pişirdikten sonra altını kapatın.
Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin.Soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder