show

27 Ekim 2015

BAYATLAMAYAN PASTANE KURABİYESİ

Merhabalar..
Yine yeniden bir haftanın daha başındayız..:)
Haftasonu bende yoğun ve yorucu geçiyor.Her işi bir anda yapmak, bir anda bitirmek istediğimden yorgun oluyorum. Pazartesi benim dinlenme günüm :)her ne kadar işyerinde olsam da...
Geçtiğimiz haftalarda arkadaşımıza akşam oturmaya gidelim dedik.Elim boş gitmeyeyim bir sosyal medyaya bakınayım neler var derken;İntasgramda  @nurmutfağı'nda gördüğüm pastane kurabiyesini yapayım dedim. Çok basit geldi, malzemelerde evde olanlarda olunca çabucak yapıverdim.
Arkadaşım kurabiyeyi görünce,"bunu televizyonda Nursel'in mutfağı programında izledim. Merak etmiştim "diyince; eh be ! bu kadar isabetli olur dedim. Merakımızda giderilmiş oldu.:)

Buyrun tarife;




MALZEMELER
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( ajda bardaklarından)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya( damla sakızlı vanilya kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 çay bardağı un (EGEM UN kullandım)
  • 2 paket 80 gr çikolata ( bir pakette yeterli oluyor)
  • Toz fıstık (İstenirse) ya da hindistan cevizi

Toz şeker,yumurta,vanilyayı köpürene kadar çırpın.Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ilave edin , yoğurun.Kulak memesi kıvamında olacak.Unu kontrollu ekleyin.
Elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp silindir şekli verin.iki ucu birleştirip bastır.Önceden ısıtılmış fırında 175 C de 10-15 dk beyaz kalacak şekilde pişirin.
Çikolatayı benmari usulu eritin.Kurabiyeler piştikten sonra batırılıp isterseniz toz fıstığa ya da hindistan cevizine bulayın.
Tüm ölçüleri aynı bardakla kullanırsanız iyi olur.



Afiyet olsun..


17 yorum:

  1. çok hoş olmuşlar elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Tadı da çok güzeldi. ;) Teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Çok şık olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bayatlamayan kurabiyeleri çok seviyorum canım.Bunlar da çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Gerçi benim bayatlamaya fırsatı olmuyor çünkü, bitiyor :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Ellerinize sağlık,afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. Bu aralar bu kurabiye çok revaçta:))Ellerinize sağlık çok da güzel olmuş.Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, sanırım bununda modası oldu, :)

      Sil
  8. Yemek Kulübüm'ü kurduk, siz olmadan olmaz :)

    Şeniz hanım merhaba,

    Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman serfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

    Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

    Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

    Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

    Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

    Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

    Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

    Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

    Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğradığınız için ben teşekkür ederim.
      Sevgiler

      Sil