Bu gün günlerden patlıcan olsun. Her yemeğini çok severim.
Bu sefer de musakkasını yapalım.
Hemen yapılışına geçelim.
MALZEMELER
- 1 kilo patlıcan
- 2-3 adet sivri biber
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- az domates salçası
- Zeytinyağı (kızartma için)
- Tereyağı
- Tuz,karabiber, kekik (isteğe bağlı,patlıcanlı yemeklerde severim)
Tavaya tereyağını koyup küp küp doğranmış kuru soğanı kavurun,arkasından kıymayı ilave edin. Kavurmaya devam edin.Tuzunu karabiberini ekleyip,altını kapatın.
Tepsiye kızartılmış patlıcanları dizin, kıymalı harcı üzerine serpiştilirin. Üzerine yettiği kadar patlıcanları dizin.Domatesleri ve biberleri dilim dilim kesin, üzerine dizin.
Bir tavaya az tereyağı koyup,az domates salçası ile karıştırın. Sıcak su ekleyip,bir taşım kaynatın ve yemeğin üzerine döküp, kekik serpiştirin.
200C önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şehriyeli Pirinç Pilavı
- 1 kase baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı kadar tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- Sıcak su
2 kaseden 1 parmak eksik sıcak suyu pirincin üzerine dökün.Tuzu ekleyin.Karıştırın.İlk fokurdamadan sonra altını kısıp yavaş yavaş pişirin
Suyunu çekince altını kapatıp,dinlendirin.
Afiyet olsun.
süper elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
SilSevgiler
ellerinize saglık muhteşem olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim.,Sevgiler :)
Silelinize sağlık gerçekten lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilÇok severim. Lezzet akıyor bundan. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim...:)
Silsevgiler