show

09 Eylül 2016

Patlıcan Musakka ve Şehriyeli Pirinç Pilavı

Merhaba;
Bu gün günlerden patlıcan olsun. Her yemeğini çok severim.
Bu sefer de musakkasını yapalım.

Hemen yapılışına geçelim.


MALZEMELER
  • 1 kilo patlıcan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • az domates salçası
  • Zeytinyağı (kızartma için)
  • Tereyağı
  • Tuz,karabiber, kekik (isteğe bağlı,patlıcanlı yemeklerde severim)
Patılcanları verev ya da yuvarlak kesin. Zeytinyağında kızartın.
Tavaya tereyağını koyup küp küp doğranmış kuru soğanı kavurun,arkasından kıymayı ilave edin. Kavurmaya devam edin.Tuzunu karabiberini ekleyip,altını kapatın.
Tepsiye kızartılmış patlıcanları dizin, kıymalı harcı üzerine serpiştilirin. Üzerine yettiği kadar patlıcanları dizin.Domatesleri ve biberleri dilim dilim kesin, üzerine dizin.
Bir tavaya az tereyağı koyup,az domates salçası ile karıştırın. Sıcak su ekleyip,bir taşım kaynatın ve yemeğin üzerine döküp, kekik serpiştirin.
200C önceden ısıtılmış fırında pişirin.



Şehriyeli Pirinç Pilavı
  • 1 kase baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı kadar tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • Sıcak su
Bir kase pirinci kaynamış suda bekletin. Biraz da tuz ekleyin. 10 dk bekletin. Pirincin suyunu döküp, musluk suyu ile yıkayın. Pilav tenceresine  zeytinyağını koyun.Şehriyeyi ekleyin,pembeleşinceye kadar kavurun sonra tereyağınıda Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin..Pirinç,tane tane olacak şekilde kavurun.
2 kaseden 1 parmak eksik sıcak suyu pirincin üzerine dökün.Tuzu ekleyin.Karıştırın.İlk fokurdamadan sonra altını kısıp yavaş yavaş pişirin

Suyunu çekince altını kapatıp,dinlendirin.


Afiyet olsun.







8 yorum: