Yeni bir iş gününe daha merhaba,..
Artık sonbahardayız. Her ne kadar hüzün mevsimi dense de, bence en güzel zamanlar..Koşturması çok.Kışlık yaparsın,okula hazırlık yaparsın, tatil havan biter gerçeğe dönersin :)
Bu koşuşturma arasında artık son demlerde bir bamya yemeği yapmak lazım.:)
Seven var,sevmeyen var doğrudur.Sevenler için gelsin o vakit.
MALZEMELER
- 250 gr bamya
- 10-15 adet vişne (çekirdekleri ayıklanmış)
- 1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
- 1-2 adet domates (doğranmış)
- İsterseniz domates salçası
- Zeytinyağı
- 1-2 adet sivri biber(doğranmış)
- Tuz, az şeker
Sonra Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayın.Ben oğluma yaptırdım :) pipetle ayıklattım :)
Zeytinyağını tencereye koyun, küp küp doğranmış kuru soğanı ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun, Doğranmış domatesleri ekleyin. Bamyaları limonlu sudan alıp yemeğe ekleyin. doğranmış biberleri de ekleyin.
Bamyaların rengi yeşilden sarıya dönene kadar pişirin.Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin, bir taşım pişirin ve vişneleri ekleyin.tuzu ve şekeri de ilave edin.Bamyalar pişince altını kapatın.
Afiyet olsun.
Merhabalar canım,
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor. Afiyetler olsun.
Sevgilerimi bıraktımmmm :)))
Canım ,teşekkür ederim.
SilVişne nasıl bir tat vermiştir çok merak ettim. Ama sunum çok hoş.....
YanıtlaSilHafif mayhoş bir tat verdi.Teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiler
SilNasıl güzel bir tarif bu.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgiler :)
Silben bamya çok severim ama vişneli bilemedim ...
YanıtlaSilİnanın uç noktalarda bir tat değil, sadece hafif mayhoş bir tadı var.zaten limonda koymuyor muyuz,rengi de çok hoş oluyor.
Silsevgiler
çok severim bamyayı lakin bende vişneli denemedim.Yakışır dediğiniz gibi limon yada koruk konur vişne neden olmasın.Elinize sağlık.
YanıtlaSilaynen öyle; teşekkür ederim.
SilSevgiler
Bamyayı çok severim. Ama vişnelisini ilk kez duyuyorum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil