Bu gün güzel bir et yemeği tarifiyle buradayım.
Yöremiz itibarıyle etsiz yemek pek olmaz.. Dolayısıyla baştacı :)
Özellikle Ege de Çöp şiş yapan bir çok lokanta var. Seyahat etmişseniz bu taraflarda rastlamışsınızdır.
Benim tarifimle yapın bakalım beğenecek misiniz?
MALZEMELER
- 750 gr kuzu kuşbaşı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Pulbiber, kırmızı toz biber,karabiber,tuz
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığının yarısı kadar domates salçası
- tuz.
- zeytinyağı
- sıcak su
- Kabak, Sivri Biber,Patlıcan, Domates ve Sarımsak
Bu arada sebzeleri de ortadan ikiye ya da dörde bölerek eşit şekilde dilimleyin. Çöp şişlere sıra ile dizin.
Etlerin yumuşamaya başlayınca alın, sebzeleri aynı tavaya yerleştirin.Bu esnada hafif pul biber ve az zeytinyağı dökerek hafif kızarmalarını sağlayın. Çok bekletmenize gerek yok. Fırınlanacak zaten.
Tüm şişleri fırın tepsisine dizin.
Sosunu hazırlayın. Bir kaseye domates salçasını,tuz zeytinyağını ve sıcak suyu ( tepsinize göre ayarlayın.Yemeğin üzerini geçecek şekilde olsun ) karıştırıp üzerine dökün ve fırınlayın. 200 C de alt-üst olarak pişirin.
Afiyet olsun.
Çok leziz gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSil