show

27 Mayıs 2010

İNCİRLİ TATLI

Bu tarifi Portakal ağacı'ndan almıştım. Paylaştığı için teşekkürler. Çok nefis bir tatlı... Şiddetle tavsiye edilir :)





MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 6 adet incir( suda bekletilmiş ufak ufak doğranmış )
  • 1 Su bardağı ceviz içi ( iri iri dövülmüş )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma tozu

Şurubu için;
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe ( 3 ü bir arada olandan kullanıyorum)
  • Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebisi;
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı Un
  • 1 litre Süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr margarin ( İnmeye yakın)
  • 1 poşet kremşanti( Piştikten sonra )

KEK; Yumurta ve şekeri çırpın.Cevizi,unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştır en son doğranmış incirleri ekledikten sonra dikdörtgen büyük borcama döküp 160 c de pişirin.

MUHALLEBİSİ; Süt,Nişasta,Un,Toz şeker bir tencerede karıştırıldıktan sonra, muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra margarini ekleyin , mikserle çırpın.5-6 dakika sonra da krem şantiyi toz halinde ekleyerek tekrar çırpılır.

Kek piştikten sonra Şurubu bir kasede sadece karıştırdıktan sonra kekin üstüne dökülür ve her yanına dağıtılması sağlanır. 5 dakika sonra muhallebi kekin üstüne dökülür.Buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir..
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. AH BU BENİM FAVORİM,BUNU YEDİM AĞZIMA BİR PARMAK BAL ÇALINDI,
    gAYRI TÜM KEKLER YAVAN GELMEYE BAŞLADI
    FAZLA GÜZEL OLDUĞU İÇİN YAPIP BİR TEPSİ BİTİRECEKSİNİZ SONRA GELSİN KALORİLER
    YAPMAYINIZ BUNU EVDE DENEMEYİNİZ
    ZİRA FAZLA GÜZEL....
    SELİN HACIOĞLU

    YanıtlaSil