show

27 Mayıs 2010

Karnıyarık Börek

Bu böreği 2 yufkayla da yapabilirsiniz .5 yufka ile de...Ben genelde yarım kilo ( 3 adet yufkayla) yapıyorum .

3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Su (normal sıcaklıkta )
1 domates ( ince dilimlenmiş )
1-2 Sivri Biber ( ince dilimlenmiş )
Böreklik Peynir ( Lor Peynir )
Maydanoz ( Arzunuza kalmış )
Biraz pul biber.

Yufkaları tezgaha açıyorsunuz . Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya bölüyorsunuz. Su ile sıvı yağı geniş bir tabağın içinde karıştırın. Böldüğünüz tek parça yufkanın geniş kısmına peynir ve maydonuz karışımı koyup çok sıkı olmadan sigara böreği gibi sarıyorsunuz.Sıvı yağ ve su bulunan tabağa batırıp fırın tepsinine dizin. Tüm yufka paçalarını sarıp yağlı suya batırıp dizdikten sonra ortasını sivri bir bıçak yardımı ile yarıyorsunuz. Üzerine ince dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Bir tabağa koyduğunuz pul biberi eline batırıp böreklerin üzerine dokunduruyorsunuz. 200 C fırında pişiriyorsunuz.
Afiyet olsun.


NOT: Kalan sıvıyağlı su böreklerin üzerine payedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder