show

21 Nisan 2011

MAKARON ( MACARONS)


Özgülün tarifleri bloguna bakarken gözüme ilişmişti.Uzuuunnn yapacaklar listeme almıştım.Açık söyleyeyim okurken gözüm korkmuştu.Ama yapmaya başlarken" ne kadar da kolaymış" dedim. Ama gramajı tutturma konusunda kötüyüm :((... bu ikinci denemem aslında.İlkinde fotoğrafını çekememiştim. Arkadaşlarım ard arda tarif isteyince tekrar yapıp eklemek istedim. Teşekkürler Özgülüntarifleri :))) Ellerine sağlık.
Gelelim tarife ;

MAKARON
3 buyuk yumurta beyazi
2,5 corba kasigi toz seker
6 yemek kasigi dolusu badem tozu ( fındık tozu kullandım )
12 corba kasigi dolusu pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao ( istenirse gıda boyası )

KREMASI;
Hazır pasta kreması
Üzerinde yazıldığı gibi hazırlanır.

Yumurta aklarını mikser kopurtmeye baslayin, kopurmeye basladıgında toz sekeri azar azar ilave edin.Beze kivaminda bir krema elde edilir.
Diger tarafta pudra sekeri ve badem ( fındık ) ununu bir ogutucude iyice birbirine karisincaya kadar inceltin. (İlk denemem de bademle fındığı karıştırmıştım).
Elde ettiginiz bu karisimi spatula ile yumurta akina karistirin.(Bu islemi yaparken cok hizli olmayin.).İstenilen kivam; hamurun hafif sakız gibi olması, spatulanızın üstünde öbek halinde kalması, biraz da zorlanarak üstünden düşmesi olmalıdır.
 Kakao veya istenirse gıda boyası ilave edilir.
Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yuvarlak olacak şekilde sıkma torbasi ile koyun ( akıcı oluyor biraz dikkat..) , 2cm’lik araliklarla makaronları yerlestiriyorsunuz.
 Bu şekilde 1 saatte yakın bekletin.
Sonra 150 derece onceden isitilmis firinda 10-12 dakika pisirin. İyice soguduktan sonra makaronlari yagli kagittan ayırın.
Diğer taraftan hazırladığınız pasta kreması ile makaron kapaklarini birbirine yapıştırın.Buzdolabinda bekletin.
Afiyet olsun..

SEÇENEK:
Krema yerine benmari usulu eritilmiş çikolata da kullanılabilir.

3 yorum:

  1. arkadaşım ellerine salık bu sefer ken dini aşmışsın çoooook güzel ve tatlıydı gel sen şu beraber pastane açma teklifimi düşün.

    YanıtlaSil
  2. Tşkler..Ama pastane işi olmazz :)) Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. nefis duruyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil