Vişneli cheesecake ne dersiniz? Şöyle hafif ekşi tatlı tadında. Arkadaşım Beyhan'dan almıştım tarifini. Teşekkürler arkadaşım. Üç defa yaptıktan sonra bloguma eklemek istedim.Çünkü eklemeler yaptım, tadlarını test ettim. :) Son yaptığımı ise Cardio Pilates sonrası arkadaşlarıma ödül olarak götürdüm.:)) Çok ter attık,çok yorulduk.Sibel Hanım, kalorisini düşünerek mi bizi yordu acaba ? :))) az da olsa ödüllendirdik kendimizi :)
Hadi tarife geçelim.
MALZEMELER :
- 400 gr petibör bisküvi ( ben 3 pk Burçak bisküvi ile yaptım.)
- 3 Yemek kaşığı tereyağı ( eritmiş,soğutulmuş)
- 2 paket vanilya ( Acıbadem aroması kullanacaksanız 1 pk vanilya yeterli )
- Acıbadem aramosı ( Dr.Oetker'in 3 damlası yeterli oluyor -İsteğe bağlı,ben kullandım )
- 2 yumurta
- 2 paket labne peynir ( 200 gr lık 2 tane) ( 1 paket 400 gr olanlarında kullandım)
- 1 paket labne peynir kutusu kadar yoğurt (Tepeleme)
- 1 paket labne peynir kutusu kadar toz şeker (Tepeleme)
SOSU İÇİN
- 2 Su bardağı Vişne ( Dondurulmuş ürünlerin tamamını kullanın,evde benim dondurucu vardı,onu kullandım )
- 2 Yemek kaşığı nişasta ( hangi olursa fark etmez )
Sosu için; kullanacağınız dondurulmuş ürünün tamamen erimesi gerekli o yüzden öncelikle onu eritin derim :)
Alt tabanı için ;Bisküvileri rondodan geçirin.Un haline gelsin. Erittiğiniz ve soğuttuğunuz tereyağı ile bir güzel yoğurun.
DİPNOT -1 ; Orjinal tarifinde büyük kare borcama yerleştirin deniyor ama ben kelepçeli kalıp kullandım.Borcamda da gayet güzel oluyor. Borcam kullanacaksanız tereyeğı ile altını hafif yağlayın.
Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıtı koyup üzerine kelepçesini yerleştirin.Yoğurduğunuz bisküvileri elinizle bastırarak yerleştirin.
Derin bir kaseye labne peynirini,yoğurdu,tozşekerini,vanilyayı,kullanacaksanız acıbadem aromasını,yumurtaları alın.İyice çırpın.
DİP NOT-2; Kelepçeli kalıba sıvı kısmını yerleştirmeden önce; kalıptan daha büyük bir tepsi içine kelepçeli kalıbı yerleştirin. Benim her zaman başıma gelen akmalar,dökülmeler neticesinde böyle bir yöntemle yapmaya başladım,en azından korkum olmuyor.
Şimdi kelepçeli kalıbı da büyük tepsini içine yerleştirdikten sonra sıvı karışımı döküp önceden ısıtılmış fırında katılaşıncağa kadar pişirin.200C de ama kontrollu pişirin. Hafif elinizle dokunup katı olduğunu anladığınızda fırından çıkarın.
Sosu hazırlamak için; Küçük bir tencereye vişneleri koyun nişastayı da ekledikten sonra karıştıra karıştıra pişirin.Katı olduğunu düşürseniz yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
Fırından çıkardığınız cheescaken soğumasını bekleyin.Sonra üzerine önce vişne taneleri dizin. En son olarak kalan sos kısmını pay edin.
Tepsi ile birlikte kelepçeli kalıbı buzdolabında bir gece bekletin.
İyice soğuduktan sonra kalıp kenarlarını bıçakla gevşetin ve kelepçesini çıkarın. Servis yapacağınız tabağa alırken yağlı kağıdı yavaşça çekerek yerleştirin.
Bu kadar anlatım kelepçeli kalıp için.
Borcam içinse fırınlayıp vişneleri dizdikten sonra buzdolabında bekletip sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.Malzemeler büyük kare borcama yetecek kadar oluyor.
Merak etmeyin. :)
Alt resimdeki Borcamda yaptığım Vişneli cheesecake.
Günleriniz tatlı tadında güzelliklerle geçsin,Afiyet olsun.
Ellerine sağlık şenizcim bende çok seviyorum :) nefis görünüyor...
YanıtlaSilben bızzat tattım, tatlıyla aram cok ıyı olmamasına karsı samımıyetle soyluyorum cook begendım ustelık hafıf geldı...bence hemen tarıfı uygulayın..
YanıtlaSilBen de çok severim cheesecake ve çok yaparım, ellerine sağlık Şenizcim
YanıtlaSilEline sağlık.Ekşi tatlıları ben de çok severim,ekşilik olunca sanki daha hafif bir tatlı oluyor.Bir de kilo problemi olmasa :)
YanıtlaSilHiç denemedim acaba denesem mi vişne benim meyvem eline sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilDün internette gezindim buzluğumda vişnelerim var ne yapsam diye bu yaz geldi çattı daha değerlendiremedim.Şöyle fresh fresh tarifini deneyeceğim canım ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil