show

05 Şubat 2014

KIŞ KABAĞI MEFTUNESİ

Merhabalar...
Kısa bir memleket tatiline gitmiştim.Bu yüzden buralarda yoktum. Ama instagramda ve facebook sayfamda kısa yayınlar yaparak neredeyiz,ne yedik,ne yaptık  herkese duyurduk. :) İyi mi yaptık, kötü mü yaptık bilmiyorum :))

Annemle ne yemekler, ne tatlılar yaptık..Zaman su gibi aktı,gecti. Mutfağımızda pişenlerden biri de ailece çok sevdiğimiz yemeklerden  Kış mevsiminde yapılan Kabak Meftunesi.
Bu kabak, bal kabağı görünümünde kalın kabuklu ama tat ve renk olarak birazcık farklı. Mesela kabağın içi açık sarı gibidir. Ama çekirdekleri aynıdır. Resimdeki gibi..
Ekşili ve bol sarımsaklı kış kabağı meftunesini umarım beğenirsiniz.

  

































Gelelim tarifine;

MALZEMELER
  • 1-1,5 kilo kış kabağı
  • Yarım kilo kuşbaşı ya da parça et
  • 1 çorba kasesi tane sumak ( Sumağınız yoksa limon tuzu kullanabilirsiniz.Ama az kullanın)
  • Domates -biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz-karabiber
  • Tereyağı ya da sıvıyağ ( hangi yağı kullanıyorsanız)
  • Yeterince su
Önce kabakların kabuklarını soyup iç çekirdeğini temizleyin ve iri iri doğrayın.Tane sumağı küçük bir tencereye alın. Az tuz atarak üzerini geçecek şekilde su koyup bir taşım kaynatın.

Etleri geniş bir tencerede pişirin. Tereyağını ilave edip kavurun. Domates ve biber salçalarını ekleyin. Etlerle salçaları kavurun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Bir iki taşım kaynatın.
Sonra doğradığınız kış kabaklarını ekleyin, kabaklar hafif yumuşayınca, kaynattığınız sumağın suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün ve yemeğe ekleyin. Tuzu, karabiberi ve 2 diş sarımsağı ekleyip pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra üzerine kalan sarımsakları ezip servis yapın.


Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. bu bildiğim bal kabağı değilmi.sanki öyle gördüm ama yemekte çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, bildiğimiz balkabağı değil bu..Farklı bir cinsi.Teşekkürler. :)

      Sil
  2. Çok değişik görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil