Geçen gün Fatoşça tadlar blog sahibi Sevgili Fatma'nın Ödüllü Balkabaklı Pastasını yaptım. Çok hafif ve kolay pasta.Denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler Fatmacığım.
Tarifin orjinali için lüften TIKLAYIN.
MALZEMELER:
- 1 kg balkabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Yumuşak)
- 2 yemek kaşığı süt ( Süt yerine Balkabağını pişirdikten sonra süzdüğüm şerbetini kullandım.)
- Yarım paket petibör bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
Üzeri için:
- Bir çay bardağı ceviz içi
- Hindistan cevizi ( Ben kullanmadım.)
Yulaflı bisküvileri un gibi olana kadar rondodan geçirin. Geniş bir kaseye alın.Tereyağını ve ayırdığınız kabağın suyundan ekleyin.Ve yoğurun. Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin. Harcı sıkı ve eşit bir şekilde tabana bastırarak yerleştirin.Buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
Krema için ; bir tencereye süt, şeker, un ekleyip karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın.
Soğuması için bir kenara alın.
Bisküvi tabanı buzdolabından alıp üzerine kremayı dökün.
Balkabağı püresinin içine yarım paket petibör bisküvileri iri iri parçalayıp karıştırın.
Kremanın üzerini balkabağı ile kaplayın.
Üzerine ceviz içini serpip deepfriz kısmında 30 dk bekletin.
Sonra Buzdolabında 2-3 saat beklettin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Beğendiğinize sevindim canım, aynen öyle çok hafif bir tatlı gerçekten... Senin de ellerine sağlık canım. Öpüyorum çok.
YanıtlaSilBiz de bugün prensesimin ilk karnesini aldık, çok heyecanlandık :)) Allah hepsine zihin açıklığı versin. İyice dinlensinler tatilde :)))
Sevgiler canım...
Bende sıkça yapıyorum. Çok da lezzetli oluyor. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil