show

12 Mart 2014

ÇATAL KURABİYE

Tuzlu kurabiye olarak nefis.. Daha önce yaptığım halde bir türlü fotoğraflayamadığımlardan. :) Dolayısıyla yazamadıklarımdan.
Bu kurabiyeyi de arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım. Kıyır kıyır, çörek otlu nefis bir kurabiye oldu.
Gelelim tarifine;

MALZEMELER :
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep ( istemezseniz eklemeyin)
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alırken; Unun bir kısmını dökün havuz gibi ortasını açın.Tereyağını,tuzu,kabartma tozunu,sıvıyağı,yoğrudu tozşekeri,mahlebi ekleyip,elinizle karıştırın.Kalan unu da ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.10 dakika kadar bekletin.
Bu hamurlardan küçük parçalar alıp elinizle rulo şekli verip iki ucunu birleştirin .İki tarafını da elinizle büzün. Tepsiye dizin.Yumurta sarılarını sürüp bolca çörek otu serpiştirin.
180 C lik önceden ısıtılmış fırında kontrollü olaraka pişirin.


AFİYET OLSUN :)


1 yorum:

  1. en sevdiğim kurabiyedir çayla ne güzel de gider

    YanıtlaSil