Daha önce bahsettiğim gibi kenger zamanı:
KENGER KIZARTMASI,
KENGERLİ BULGUR PİLAVI nı yaptık. Şimdi de sıra acılı,ekşili etli ya da etsiz yemeğine :) Benim en sevdiklerimden :)
MALZEMELER
- Yarım kilo temizlenmiş Kenger
- 100 gr kuşbaşı et. Ya da hiç et kullanmayabilirsiniz.
- 1 adet orta boy kurusoğan
- Domates-biber salçası
- 1 su bardağı tane Sumak yoksa limon suyu da kullanabilirsiniz.
- Tereyağı
- Tuz.karabiber
Önce etlerinizi haşlayın. Sonra tereyağıyla az kavurun. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyin. hafif pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyin. Ağız tadınıza göre salçayı ayarlayın. :)
Sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sonra kengerleri ekleyin. Kengerler hafif yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada sumağı küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ekleyin az tuz atıp bir taşım kaynatın.
Kengerler yumuşayınca sumağın suyunu süzüp,suyunu yemeğe ekleyin. Sumak yoksa yağız tadınıza göre ekşiliğini ayarlayıp limon suyu kullanabilirsiniz.Kontrollü pişirin.
Servis sırasında üzerine karabiber ekin.
Afiyet olsun.
kenger mi hiç duymadım ama çok lezzetli bir yemeğe benziyor elinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık Şenizcim.. Adını çok duyduğum, pazarda sıkça karşılaştığım ama henüz denemediğim bir sebze..:)) Çok lezzetli görünüyor.. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilEllerine sağlık Kenger dediğin sanırım şevketi bostan değil mi Bodrumda da kenger derler sevgiler
YanıtlaSilŞevketi bostan sanırım biraz daha farklı. Sevgileri
Sil