Bizim evde yumurta çok tüketilir. Hele haşlanmış ise...
Yumurta Kapamayı Blog yazarı arkadaşlarımda çok gördüm. Bu pazarda ev halkına yapayım dedim. Çok isabetli olmuş. Bayıldık..:) sizde yapmak isterseniz tarifi çok basit.BUYRUN :)
MALZEMELER:
- Haşlanmış ( katı şekilde ) yumurta
- Tereyağı (1 yemek kaşığı yeterli.)
- Pul biber-Karabiber-Tuz
Tavaya tereyağını koyun. Erimesine yakın pul biberi karabiberi tuzu ekleyin karıştırın. En son yumurtaları sarısı altta kalacak şekilde yerleştirin. Tavadaki tereyağınında kaşık kaşık alıp yumurtaların üzerine gezdirin. Hemen altını kapatın.
Yumurtaları yedikten sonra kalan tereyağına yazık olur. Ekmeğinizi bandırarak tadını çıkara çıkara yiyin :)
Afiyet olsun.
kahvaltıda çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler. Sevgiler
SilBir ben kaldım bu tarifi denemeyen :) ellerine sağlık
YanıtlaSil:))... dene bak Baharcığım .. çok güzel.Sevgiler
Sil