show

14 Nisan 2014

YUMURTA KAPAMA

Kahvaltılarınız için güzel bir seçenek bence..
Bizim evde yumurta çok tüketilir. Hele haşlanmış ise...
Yumurta Kapamayı Blog yazarı arkadaşlarımda çok gördüm. Bu pazarda ev halkına yapayım dedim. Çok isabetli olmuş. Bayıldık..:) sizde yapmak isterseniz tarifi çok basit.BUYRUN :)

MALZEMELER:
  • Haşlanmış ( katı şekilde ) yumurta
  • Tereyağı (1 yemek kaşığı yeterli.)
  • Pul biber-Karabiber-Tuz
 Yumurta adedi size kalmış. Ben 4 yumurta ile yapmıştım.Haşladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün.
Tavaya tereyağını koyun. Erimesine yakın pul biberi karabiberi tuzu ekleyin karıştırın. En son yumurtaları sarısı altta kalacak şekilde yerleştirin. Tavadaki tereyağınında kaşık kaşık alıp yumurtaların üzerine gezdirin. Hemen altını kapatın.
Yumurtaları yedikten sonra kalan tereyağına yazık olur. Ekmeğinizi bandırarak tadını çıkara çıkara yiyin  :)

Afiyet olsun.

4 yorum: