show

03 Temmuz 2014

FIRINDA SEBZE YEMEĞİ

Herkese Hayırlı Ramazanlar.
Bu mübarek ayda hafif ve doyurcu yemekler yapmak için çabalıyorum. Kızartma olmadan, sebzeli olsun istiyorum. Evde bir iki tane kalmış sebzelerle neler yapabilirim diye düşünürken aklıma fırında közlenmiş sebzelerle etli yemek yapmak geldi. Hepsi bir arada güzel bir yemek oldu. :)
Tarifine gelince;



MALZEMELER:
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 kurusoğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığından az domates salçası
  • tuz,karabiber,kimyon (isterseniz kekik)
  • zeytinyağ ve tereyağ
Önce fırını 250 C ye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıdını serin. Sebzeleri iri iri doğrayın .Üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirin,az tuzda attıktan sonra karıştırın ve fırına verin.Kontrollü olarak fırında Sebzeler hafif yumuşayacak kadar pişirin. 
Bu arada etleri az su ile haşlayın. Sonra 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ekleyip hafif kavurun.
Soğanı iri iri doğrayın.Sarımsakları ikiye üçe bölün.
Soğan ve sarımsağı etlere ekleyin ve soğanlar hafif renk değiştirene kadar kavurun.Domates salçasını da ekledikten sonra bir iki çevirin,tuzu karabiberi ,kimyonuda ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin ağzını kapatın.5 dk kadar pişsin.
Sebzeleri fırından aldıktan sonra borcama aktarın. üzerine sulu haldeki etleri ekleyin. Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın. ve sebzelerin üzerine gelişi güzel yerleştirin.
Böylece fırına tekrar verin. Üzerindeki sebzeler pişene kadar bekleyin.


Afiyet olsun.


2 yorum: