Bu gün vereceğim tarif kesinlikle çok lezzetli ve süprizli. Evet, süprizli muhallebinin içinde Kemalpaşa tatlısı çıkıyor.:) Şerbetli tatlının baygın tadını sütlü muhallebiyle yumuşatmak bir devrim olmalı..diyeceğim ama değil tabii ki. Sadece alternatif bir sütlü-şerbetli tatlı olarak oldukça başarılı bence..Deneyin, sizde görün derim ben. Sütlü tatlıları yapmak ,yemek çok güzel de fotoğraflamak biraz sorun oluyor :)
İstediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz.İster kuplara koyup isterseniz benim gibi borcamda hazırlayabilirsiniz.
Tarifine gelince;
MALZEMELER:
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- yaklaşık 50 gr kadar tereyağı ya da margarin
Kemalpaşa tatlısını paket üzerindeki gibi hazırlayın. Yani şeker ve suyu kaynatıp şerbetini hazırlayın .Sonra içine tatlıları atın. Şerbetini iyice çekmesi için bekleyin. Arada ters düz ederek tamamen şişmesini sağlayın. Elden geldiğince tatlıların bütün kalmasına dikkat edin.:)
Bu arada muhallebisini hazırlayın. Bir tencereye sütü,unu,şekeri,nişastayı koyup,karıştıra karıştıra pişirin. Fokurdamaya başlayınca altını kapatıp tereyağını dilimleyip ekleyin..Sonra mikserle karıştırın.Tereyağı sıcaklıkla eridikten sonra vanilyayı da ekleyin. 1-2 dk çırpın.
Borcama kemalpaşa tatlılarını yan yana dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dikkatlice dökün.
Üzerine isterseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Kase de yapmak isterseniz; kasenin altına tatlıdan bir ya da 2 tane koyun üzerine yeteri kadar muhallebi döküp süsleyin.
Afiyet olsun.
:) canım istedi..... gözdetarifler
YanıtlaSilYapayım bir gün yiyelim hep beraber.
Silsevgiler
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilSevgiler benden de.
Değişik bir tatlı harika olmuş deneyeceğim eline sağlık canım
YanıtlaSil