show

12 Aralık 2014

MARSHMALLOW KREMALI CUPCAKE

Merhabalar ...
Bu gün size nefis bir cupcake tarifi vereceğim.Biraz el oyalayıcı ama nefis birşey.
Marshmallowlu...Arkadaşlarımın misafirliğe geleceği zaman değişik tarif bakınırken gözüme ilişmişti.
.lullaby.mutfaksirlari sayfasında gördüğüm bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Yaptım ve nefis bir şey çıktı ortaya.Fotoğrafını acele çekince böyle oldu malessef...Ama sanırım biraz da olsa size fikir verir.:)
Orjinal tarif için T I K.  Bu güzel tarif için teşekkür ederim.


Gelelim Tarifine;


KEK İÇİN ;
  • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı dolusu un 
  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta (oda ısısında)
  •  4 çorba kaşığı dolusu sour cream (ekşi krema) (birazdan anlatacağım )
  •  3 çorba kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu
  •  1 paket vanilya
  • Bir cimdik tuz
EKŞİ KREMANIN HAZIRLANMASI
İki şekilde yapabilirsiniz;
1.si; 1 paket Pastörize sıvı krema (200 ml.)
       2 çorba kaşığı Aromasız kefir

2.si ki ben bunu yaptım..
  • 2 çorba kaşığı dolusu Yoğurt (100 gram)
  • 100 ml sıvı krema (yarım paket)
  • Bir tatlı kaşığı sirke ya da limon suyu
BEYAZ KREMA (MARSHMALLOW);
  • 3 yumurtanın beyazı (sarıları kesinlikle karışmamış olacak)
  •  1 su bardağı pudra şekeri
  •  2 paket vanilya
  •  1 çay kaşığı limon suyu (ya da limon suyu yerine yumurta akına kıvam veren aktarlarda satılan krem tartar tozu 1/4 tatlı kaşığı kadar) ben limon suyu kullandım.
ÇİKOLATA İÇİN;
  • Dr.Oetker Glazür ya da 100 gram bitter çikolata (Ben çikolata kullandım)
EKŞİ KREMANIN HAZIRLANMASI;
 1. seçeneği yapmak isterseniz;
 1 paket (200 ml) sıvı kremayı, 2 çorba kaşığı aromasız kefir ile bir kase içinde karıştırp oda ısısında 24 saat mayalanmak üzere bırakın.
Ben dediğim gibi 2.seçeneği yaptım.Bana daha kolay geldi. 
Yarım paket (100 ml) sıvı krema ile 2 çorba kaşığı dolusu yoğurdu 1 tatlı kaşığı  sirke ya da limon suyu ile iyice karıştırıp oda ısısında 1 saat bekletin, 1 saat bekletin.


KEKİ İÇİN;
 Önce,Tereyağını mikser ile rengi açılana kadar çırpın sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
Ardından tek tek yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız ekşi kremadan 4 çorba kaşığı dolusu karışıma ilave edip çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, bir cimdik tuzu ve kakaoyu eleyin ve sıvı karışıma ekleyip tüm malzeme karışana kadar çırpın.
Hamuru muffin kapsüllerine yarısına kadar koyun.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar, kontrollü olarak pişirin.
Muffin kapsullerini her zaman muffin kalıplarının içine oturtarak tepsiye dizerim.
Pişen kekleri tel ızgara üstüne alıp soğutun.

 BEYAZ KREMA (MARSHMALLOW)
 Öncelikle;Yumurta aklarını,pudra şekerini ve limon suyunu çırpacağımız yerin hazırlığını yapın.
Benmari düzeneği hazırlayın (yani su dolu bir tencereyi ocağın üstüne koyun su kaynamaya başlayınca derin ve ısıya dayanıklı bir kaseyi tencerenin üzerine oturtun, kasenin dibinin suya değmediğinden emin olun.) Malzemeleri içine koyup yaklaşık 15 dakika boyunca hiç durmadan çırpın.(Ocağın altı açık olacak). Beyaz ve kıvamlı bir krema olacak ..Mikseriniz ısınacaktır. Dikkatli olun.( bu aşamada büyük oğlum İnanç'ın çok büyük yardımı oldu.:) Birazcık (!) yoruldu ..)

Sonra kaseyi tencerenin üzerinden alıp 2-3 dakika kadar daha çırpmaya devam edin.
Sıkma torbasına istediğiniz süsleme ucundan takıp soğuyan keklerin üzerini tepecik olacak şekilde süsleyin.

ÇİKOLATA İÇİN;
1 paket yaklaşık 80 gr lık çikolatayı ben mari usulu eritip üzerine dökün.

Ben marshmallow üzerine bir çilek kondurdum üzerine çikolata sosunu döktüm.
Siz isterseniz meyve koymaya bilirsiniz.
Yumuşacık kekini gerçekten çok beğeneceksiniz.


Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, tam çocukların seveceği tarzda olmuş.
    Elifime göre, hem çikolata hem cupcake hem de marsmellow :)
    Afiyetler olsun, sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.. gerçekten çocuklar bayıldı.Teşekkür ederim canım.Elif i de seni de çok öpüyorum.

      Sil