show

23 Haziran 2015

ZİNGİL TATLISI

Mutlu günler.
Sizde benim gibi tatlıyı sevenlerden misiniz? Arada krizlere girip reçelli yoğurt yiyenlerden misiniz?
:)  Malum hele ramazan da illa ki tatlı bir şeyler isteniyor. İşte böyle bir günde ..:) Zingil tatlısını,
 rumma.org sitesinde görmüştüm. Biraz el oyalayan ama nefis şerbetli bu tatlıyı bir deneyin. Bayılacaksınız. Lokma tatlısı gibi. Orjinal tarifi aynen uyguladım, bir göz atmak isteseniz buyrun  T I K.
Bu nefis tarif için teşekkür ederim.



MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon
  • Bir çubuk tarçın (ben ilave ettim.Kaynadıktan sonra attım şerbete)

Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Şerbetin dinlenmiş ve soğuk olması gerektiği için, önce şerbeti hazırlayın.
Çok büyük olmayan tencereye suyu ve tozşekeri koyup kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın.

Hamuru yapmak için çırpma kabına  tüm malzemeleri ekleyin, (ben mikserde karışana kadar çırptım.) karıştırın.

Sıvı yağı derin küçük bir tenecereye koyun ve hamurdan bir kaşık alın ve uzaktan yavaşta kızgın yağa bırakın.arkalı önlü kızartın, soğuk olan şerbetin içine atın. Şerbetin içinde çok uzun kalmasına gerek yok,arkalı önlü çevirdikten sonra servis tabağına alın.




Afiyet olsun.




34 yorum:

  1. merhaba tatlı krızı olmayan varmı acaba yaa banada olur oyle :)
    elinize sağlık cok güzel gorunuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak sorunumuz ! :) Teşekkür ederim.
      Sevgiler

      Sil
  2. Tatlı krizi demeyin, şu anda buzdolabından gidip bir çikolata almamak için zor tutuyorum kendimi :)
    Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy :)) aman..:) teşekkür ederim ..sevgiler

      Sil
  3. tarifi aldım akşama yapacağım yoksa rüyama girebilir =)) eğer bloğuma katılmadıysanız beklerim bende
    kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim. Eklendim.Sevgiler

      Sil
  4. tatlıyla aram yok ben hep ucundan birazcık tadanlardanım:)) sütlü tatlılarla daha iyiyiz.
    ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severim. Benim için fark etmez. Tatlı olsunda:)
      Teşekkür ederim.
      Sevgiler

      Sil
  5. Harika görünüyor elleriniz dert görmesin..:) İzninizle fotoğrafı face sayfamda paylaşmak isterim.

    Hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Tabii ki..Ne demek .Hayırlı ramazanlar
      Sevgiler

      Sil
  6. Son zamanlarda hep şekeri hayatımızdan çıkartmakla ilgili yazılar okuyorum, zararları vs. hakkında. Ama bu güzellikleri görüp de nasıl çıkartabiliriz bilmem :) Elinize sağlık sevgiler.
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, tatlıyı azalttım aslında.Arada böyle kaçamaklar oluyor işte :)
      Teşekkür ederim.
      Sevgiler

      Sil
  7. tatlısız hayat düşünemiyorum..elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de..Ben de..Teşekkürler :)
      Sevgiler

      Sil
  8. ben bunu şerbetsiz seviyorum tuhaf bir şekilde :-))

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor, enfes bir tatlı

    YanıtlaSil
  10. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Bende tam bir tatlıcıyım,tatlısız bir hayat düşünemiyorum.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ..ne yapalım,böyle işte :)
      Teşekkür ederim
      Sevgiler

      Sil
  12. Ellerinize sağlık.. Ne güzel olmuş. Çok hafif bir tatlı. Afiyetle tüketin... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Cok hafif bir tatli olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  14. Zingil tatlısını ilk defa duydum. Sanki biraz lokmaya benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz lokmaya benziyor.
      Teşekkürler
      Sevgiler

      Sil
  15. MMMM... Nefis görünüyor :) Üzerine lokma tatlısı gibi tarçın da serpebilir miyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki:) Şerbetini kaynattıktan sonra 1 çubuk tarçınla soğuttum mesela..:)
      Olur ..olur :)
      Sevgiler

      Sil