show

05 Temmuz 2015

VİŞNE REÇELİ


Kahvaltınızda nefis bir vişne reçeline ne dersiniz?
Şöyle hafif mayhoş, kıpkırmızı..Tereyağın üzerine mis gibi yaptığınız reçelin tadına doyum olmaz.
Bizde çok sevilir.Annem sağolsun her sene yapar. Pazarda tazecik vişneleri görünce içimden geldi,bu sene de ben yapacağım dedim.
Çilek reçeli gibi yaptım .

MALZEMELER

  • 2 kilo vişne
  • 2 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı.


Öncelikle vişneleri temizleyip,isterseniz çekirdekleri çıkarın .
Üzerine toz şekeri koyup, 2-3 saat bekletin.
Ocağa alıp kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. Tereyağını ekleyin,karıştırın.Bir taşım kaynayınca altını kısıp, yavaş yavaş pişmeye bırakın.Vişneler yumuşayınca altını kapatıp,limon suyunu ekleyin.
Biraz soğuyunca kavanoza koyun.


Afiyetle yiyin.

12 yorum:

  1. Mevsimi gelmiş demek,eline sağlık :))
    Ben de yapayım gerçi benimkisi evcilik oynar gibi yarım kilodan :))) Yenmiyooooo napayım :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi.:Geldi.:)Ben de azar azar yapıyorum. Teşekkür ederim.
      Sevgiler canım

      Sil
  2. Eline sağlık canım. Tereyağını ilk defa duydum. Bende deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem koymazdı ama ben koyuyorum.
      Teşekkür ederim Aslıcım.
      Sevgiler

      Sil
  3. Şeniz'cim ellerine sağlık bende mutlaka tereyağ koyarım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Vişne reçeli yapmamıştım. Tarifinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. eşimde çok sever vişne reçelini ellerine sağlık canım nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de çok sevilir .. Teşekkür ederim.
      sevgiler

      Sil
  6. Ellerinize saplık. Geçen yıl yaptığım pek beğenilmedi sanırım şekerini fazla kattığımdan. bir türlü koyulaşmayınca bende doldurdum şeker :) oysa vişne soğuyunca koyulaşırmış :)
    Bu yıl da denerim inşallah.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) oluyor, tutturana kadar ..Olmazsa en fazla komposto yaparsın ya da sulandırıp içersin. :)
      Teşekkürler.
      Sevgiler

      Sil