demeyin zaten, yapın ve afiyetle yiyin. :)
Bir çok bölge de bu tip soğuk yoğurt çorba yapılır. Mesela Malatya'da Tarifini vereceğim gibi, tek fark nane yerine "narpuz" denilen naneye benzeyen bir bitki kurutulup konur. Mardın 'de nane gibi bitki konmaz sadece isteyen olursa pekmez ekler yerken.Ama ben içine naneyi çok yakıştırıyorum. Ve bolca koyuyorum..
MALZEMELER
- Bir büyük kase dolusu aşurelik buğday
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Yoğurt
- Bolca kuru Nane..
Nohutu da ilave edin. yarım saat kadar pişirin. Altını kapatın. Bolca kuru naneyi ilave edin.
Yoğurudunu ekleyin karıştırın. Yoğun olması sıkıntı değil,hafif sulandırıp yiyebilisiniz.
Nane eklemek istemezseniz, yoğurdu sulandırıp içine dökün. Yani ayrandan daha koyu şekilde olacak.
o halde isterseniz pekmez ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder