Teşekkürler Özgül, ellerine sağlık. Tarifi aynen aktarıyorum...
Malzemeler
- 16 adet baklavalik yufka ( Yufka sayısını bir dahaki sefere attıracam)
- 1 cay fincani eritilmis tereyagi
muhallebisi icin;
- 4 adet yumurta sarisi
- 1 litre sut
- 5 yemek kasigi seker
- 2 yemek kasigi nisasta
- 2 yemek kasigi pirinc unu
- bir tutam tuz
- arzuya gore karabiber
serbeti icin
- 1,5 su bardagi seker
- 1 su bardagi su
Yapilisi;
- Muhallebi malzemesini hepsini cukur bir kaba koyup mikserle cirpin. Kisik ateste karistirarak pisirin.Sogumaya birakin.
- Diger yandan serbet icin 1,5 su bardagi seker 1 su bardagi su koyup kaynatin.
- 16 yufkanin yarisi dikdortgen firin tepsisine her katini yaglayarak doseyin.
- Onceden hazirlanan muhallebi yufkanin uzerine heryeri esit sekilde yayarak dokun.
- Kalan yufkalarin her katini yaglayarak dizin.Kalan yagi uzerine dokun.
- Kare kare kesip onceden isitilmis 180C firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
- Firindan cikinca soguk serbeti dokun.
Afiyet olsun..
arkadaşım elerine salık karadeniz turun da yediğim ustaların yaptığı laz böreği kadar lezzetli olmuş en kısa zaman da o lezzeti bidaha yemek isterim teşekkürler.
YanıtlaSil