show

25 Şubat 2011

MİLFÖYLÜ BÖREK


Bu böreği mutlaka deneyin derim.Hem kolay hemde lezzetli..

Malzemeler:
4 adet Milföy ( küçük fırın tepsisi için .Büyük fırın tepsileri için sayıyı arttırın)
2 adet yufka ( Büyük fırın tepsisi kullansanızda yufka sayısını aynı kullanın )
1 şişe soda
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

Ara harcı için:
Peynir ve ince kıyılmış maydanoz

Üstü icin: Çörek otu ya da susam

Öncelikle 2 adet milföy merdane ile ayrı ayrı açılarak tepsi boyutuna getirilir.Tepsinin altı yağlanarak milföyler yerleştirilir.Üstüne bir yufka serilir.Yufkayı tepsi dışına çıkarmayın kırışık şekilde yerleştirin.Peynirli ve maydanozlu harcı gelişi güzel serpin.Diğer yufka ile üstüne kapatın.Kalan 2 milföyü aynı şekilde açarak yufkanın üstüne döşeyin.Yani milföy,yufka,harç,yufka,milföy olacak :) .Dilimleyin.
Genişçe bir kaseye yumurtayı koyun çırpın,sıvı yağı ve sodayı dökün.Bu aşamada soda kabaracak dikkatli olun.Biraz karıştırın.Bu karışımı böreklerin üzerine eşit olacak şekilde dökün.Üstüne çörek otu ya da susam serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 200 C de üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

SEÇENEKLER:
1) Harç için istediğinizi kullanabilirsiniz. Çocuklarım peynirli börek sevdikleri için genelde peynirli yapmayı tercih ediyorum :)
2) Milföyü tepsi içinde de elinizle açılmasını sağlayabilirsiniz.Tabi bu biraz zor oluyor.
3) En üstündeki milföyü yerleştirdikten sonra kesme aşamasında elinize ve bıçağa yapışmayı önlemek için az olmak kaydıyla elinizi ve bıçağı ıslatabilirsiniz.
4) Börekleri fırına vermeden önce zamanınız varsa 1 saat kadar buzdolabında bekletin.Sonra pişirin.

1 yorum: