show

14 Şubat 2011

KANDİL SİMİTİ

Bu günün Mevlid Kandili olması nedeniyle Kandil Simiti yaptım. Çok kolay bir tarif. Annem bir dönem çok yapardı. Genelde Helva yaparım kandil günleri...Bu defa simidini yapayım istedim.

Malzemeler;
1 paket yumuşak margarin
1 yumurta ( sarısı içine akı dışı için )
1 yemek kaşığı Mahlep
Biraz tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı yoğurt
Susam -Çörek otu
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5-5,5 su bardağı )

Susam ve çörek otu dışında; tüm malzemeleri derin bir kabın içine koyun ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur haline getirin. Elinizde parçalar kopararak uzun şeritler yapan.Sonra simit şeklini verin. Bir tabağa yumurta akını ( çırpılmış olarak ) diğer tabağa ister karışık ister ayrı ayrı susam ve çörek otu konur. Simit şekilleri verildikten sonra , önce yumurta akına sonra susam veya çörek otuna batırılır.Tepsiye dizilir. Yaklaşık 200 C de üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Allah kabul etsin canim ..enfes görünüyorlar.. ellerine saglik..hayirli kandiller..

    YanıtlaSil
  2. Amin. Teşekkürler .Sana da hayırlı kandiller.
    Sevgiler

    YanıtlaSil