show

10 Mayıs 2012

PERDE PİLAVI

Annemin senelerdir süregelen Adı ne olursa olsun (!) günleri vardır....Hiç aksatılmaz, gidilir, yenilir, içilir....Sonra da "aman kilo aldım" nidaları yükselir.:))) Uzun zamandır takmıştım kafama Perde Pilavı yapacağım diye..Anneme de bahsetmiştim.İşte o süregelen Günlerinden birinde ev sahibinin yaptığını ve tadınıda çok beğendiğini söylemişti. Tam benlik en kolayından :)) Ve en çok puan toplayınından :)))
İlk denememi, arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım,beğendiler tabii..İkincisini ise ev halkına yaptım...Bakalım beğenecek misiniz?

1 Bütün tavuk ( sadece göğüste kullanabilirsiniz)
2 su bardağı Pirinç
1 Orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı kabukları soyulmuş badem (ayrıca 1 avuç badem )
1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
1 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
Yenibahar,tuz
 Tarçın.
3 su bardağı tavuk suyu-1 su bardağından bir parmak eksik su ( sıcak olacak)
Sıvı yağ ( tereyağı)
Yaklaşık 7-8 adet milföy yaprağı

  • Öncelikle tavuğu haşlıyorsunuz.Pilav için suyu kullanılacak.
  • Tavuk haşlandıktan sonra, didikleyin,çok ufaltmayın ama.
  • Pirinci tuz ekleyip sıcak suyla ıslatın 10 dk kadar bekletin. 
  • Bir tencereye yağı koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanı,dolmalık fıstığı ekleyin.Renkleri hafif dönene kadar kavurun.
  • Üzerine yıkadığınız pirinci ekleyin. Onuda tane tane ayrılıncaya kadar kavurun.
  • Kavrulmuş pirinçlerin üzerine tavuksuyu ve normal suyu (bir parmak eksik ) ilave edip,5 dakika ağzı kapalı pişirin.
  • Sonra kuş üzümünü ve bademleri,didiklenmiş tavuk parçalarını  ve tuzu ekleyin,kapağını kapatın.
  • Pilav suyunu çekip dinlendirdikten sonra yenibaharı ve tarçını ekleyin karıştırın.
  • Büyük olmayan çorba kasesinin etrafını sıvı yağla yağlayın ( yapışmaması için ), dip kısmına 2-3 tane badem koyup milföy hamurunu yerleştirin.İçine tavuklu pilavdan hafif bastırarak koyun.
  • Milföyün uçlarını birleştirin.Kaseyi ters çevirip kalıp şekli bozulmadan çıkarın.(Elinizle yapışabilir,avcunuzu yağlayabilirsiniz.)
  • Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN. :))

4 yorum:

  1. Pilavın hercesitine varım.Ellerıne saglık canım..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.çok severim.

    YanıtlaSil
  3. Özay,Petek teşekkürler..:))

    YanıtlaSil
  4. marifetlisin dir eminim göründüğü gibi lezzetlidir ellerine sağlık

    YanıtlaSil