İlk denememi, arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım,beğendiler tabii..İkincisini ise ev halkına yaptım...Bakalım beğenecek misiniz?
1 Bütün tavuk ( sadece göğüste kullanabilirsiniz)
2 su bardağı Pirinç
1 Orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı kabukları soyulmuş badem (ayrıca 1 avuç badem )
1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
1 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
Yenibahar,tuz
Tarçın.
3 su bardağı tavuk suyu-1 su bardağından bir parmak eksik su ( sıcak olacak)
Sıvı yağ ( tereyağı)
Yaklaşık 7-8 adet milföy yaprağı
- Öncelikle tavuğu haşlıyorsunuz.Pilav için suyu kullanılacak.
- Tavuk haşlandıktan sonra, didikleyin,çok ufaltmayın ama.
- Pirinci tuz ekleyip sıcak suyla ıslatın 10 dk kadar bekletin.
- Bir tencereye yağı koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanı,dolmalık fıstığı ekleyin.Renkleri hafif dönene kadar kavurun.
- Üzerine yıkadığınız pirinci ekleyin. Onuda tane tane ayrılıncaya kadar kavurun.
- Kavrulmuş pirinçlerin üzerine tavuksuyu ve normal suyu (bir parmak eksik ) ilave edip,5 dakika ağzı kapalı pişirin.
- Sonra kuş üzümünü ve bademleri,didiklenmiş tavuk parçalarını ve tuzu ekleyin,kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çekip dinlendirdikten sonra yenibaharı ve tarçını ekleyin karıştırın.
- Büyük olmayan çorba kasesinin etrafını sıvı yağla yağlayın ( yapışmaması için ), dip kısmına 2-3 tane badem koyup milföy hamurunu yerleştirin.İçine tavuklu pilavdan hafif bastırarak koyun.
- Milföyün uçlarını birleştirin.Kaseyi ters çevirip kalıp şekli bozulmadan çıkarın.(Elinizle yapışabilir,avcunuzu yağlayabilirsiniz.)
- Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Pilavın hercesitine varım.Ellerıne saglık canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.çok severim.
YanıtlaSilÖzay,Petek teşekkürler..:))
YanıtlaSilmarifetlisin dir eminim göründüğü gibi lezzetlidir ellerine sağlık
YanıtlaSil