MALZEMELER
- 6 adet temizlenmiş enginar
- Yarım demet yeşil soğan ( sadece yeşil kısmı )
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ( silme ) un
- 1 limon suyu
- 1 demet dere otu
- Zeytinyağı
- Tuz- toz şeker
Bir tavaya zeytinyağını koyun,hafif ısınsın; sarımsağı ve doğranmış enginarları ekleyin.
Sadece yeşil kısımlarını doğradığınız soğanları ekleyin.
Bir iki defa çevirin.Yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
Bu arada bir kaseye unu ve limon suyu koyun ve karıştırın. Bu arada azar azar normal ısı da su ekleyin.Un iyice eriyince enginar yemeğimize karıştıra karıştıra azar azar ekleyin.Tuz ve toz şeker de bu arada ilave edilir.
Arada kontrol ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış dere otu serpilir.
Afiyet olsun...Bereketi Bol sofralar olsun. :)
Enginar mevsimi hiç bitmese. Aslında bu sene uzun sürdü galiba. Ben de her dışarı çıkışımda alıyorum. Bugün fav gibi ezmesini yaptım, yarın bloğumda yayınlayacağım. Çok güzel oldu. Sizin tarifinizi de not ettim. Ellrinize sağlık.
YanıtlaSil