Hadi bakalım nasılmış muhallebili milföyler :))
MUHALLEBİSİ:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Üzeri için; Pudra şekeri
- Öncelikle Milföyleri dört parçaya bölün. İsterseniz iki parça halinde de yapabilirsiniz.
- Muhallebiyi pişirin.
- Bu arada milföy parçalarını üzerine hiç bir şey sürmeden 170C lik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Milföylerin hafif kabaracak.Fırından çıkarıp bir kenarda soğumasını bekleyin.
- Muhallebiniz de ılık oluncaya kadar arada karıştırın.Krem şantiyi de ekleyip mikserde çırpın.
- Milföyler soğuduktan sonra parçaların aralarını bıcakla hafif aralayın ve ister krema pompası ister karışla muhallebiden koyun.Milföy parçalarınız artsa da önemli değil,sade de seveceksiniz.:))
- Üzerine bol pudra şekeri döküp servis yapın.
- Ancak.ertesi güne milföyler yumuşuyor,o yüzden aynı gün tüketilmesi iyi olur.
görünümü güzel gözüküyor eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık
YanıtlaSilCanim benim, cocuklardan evvel ben bayiliyorum bunlara:)hele meyveli olurlarsa oooff..
YanıtlaSilGulenay kocaman sevgiler gonderiyor sana ve iki sansli ogluna.
Tşkler Gülenay,Benden de sana kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilHarika görünüyorlar ellerinize sağlık
YanıtlaSil